Τζόρνταν: «Ανεχτήκαμε αρκετά!»

 Θέση στα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στις ΗΠΑ πήρε ο θρύλος του NBA και νυν ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς, Μάικλ Τζόρνταν.
Ο Αμερικανός θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και είπε χαρακτηριστικά ότι ο λαός ανέχτηκε αρκετά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μάικλ Τζόρνταν:
«Είμαι βαθιά λυπημένος, πραγματικά συντετριμμένος και πολύ θυμωμένος. Βλέπω και νιώθω τον πόνο, την οργή και την απογοήτευση όλων. Συμμετέχω με εκείνους που φωνάζουν τον ριζωμένο ρατσισμό και τη βία προς τους ανθρώπους με χρώμα στη χώρα μας. Ανεχτήκαμε αρκετά.
Δεν έχω τις απαντήσεις, αλλά οι φωνές μας όλες μαζί δείχνουν δύναμη και αδυναμία να διαιρεθούν από άλλους. Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να δείξουμε συμπόνια και ενσυναίσθηση και να μην γυρίσουμε ποτέ την πλάτη μας στην ανόητη βιαιότητα. Πρέπει να συνεχίσουμε ειρηνικές εκφράσεις ενάντια στην αδικία και να απαιτήσουμε λογοδοσία. Η ενοποιημένη φωνή μας πρέπει να ασκήσει πίεση στους ηγέτες μας για να αλλάξουν τους νόμους μας, αλλιώς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας για να δημιουργήσουμε συστημική αλλαγή. Ο καθένας από εμάς πρέπει να είναι μέρος της λύσης και πρέπει να συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη για όλους.
Η καρδιά μου είναι με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και για τους πολλούς άλλους, των οποίων οι ζωές έχουν τραβηχτεί βάναυσα και χωρίς νόημα από πράξεις ρατσισμού και αδικίας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top