Αναλυτικά ο Έλληνας κόουτς είπε:
Για τον εαυτό του: Για να χαρακτηριστώ καταξιωμένος έχω να διανύσω πολλά χιλιόμετρα και εγώ και οι κόουτς της γενιάς μου. Η τεχνολογία βοηθά πολύ τη δουλειά μας. Έχει γαλουχηθεί η γενιά μου εκ των πραγμάτων σε πολύ υψηλά στάνταρ. Έχουμε δει τεράστιους προπονητές και βάζουμε ψηλά τον πήχη. Έτσι το κίνητρο είναι μεγάλο για να επιταχύνεις για να φτάσεις εκεί που θέλεις.
Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: Όταν κάτι διακόπτεται χωρίς τη θέλησή σου, τα συναισθήματα είναι αρνητικά. Μπορεί να μην παίζαμε μπασκετάρα, όμως το φετινό μπασκετικό προϊόν έγινε και πάλι ελκυστικό στα μάτια του φιλάθλου. Ήταν ανταγωνιστικά τα ματς. Δε θέλω να μπω στη διαδικασία αν βοήθησε ότι έλειπε ο Ολυμπιακός ή ήταν μικρές οι διαφορές σε πολλούς αγώνρς. Όμως κάθε Σάββατο βλέποντας τον τελευταίο να παίζει με τον 2ο ή τον 3ο στην έδρα του, δεν μπορούσες να προδικάσεις ποιος θα κερδίσει.
Για το Ρέθυμνο: Για μας ήταν πολύ όμορφη χρονιά. Ήταν διπλός ο λόγος που στενοχωρηθήκαμε, βιώναμε μία πολύ καλή καθημερινότητα, παραγωγική. Η χρονιά ήταν στοίχημα για όλους γιατί το μπάτζετ της ομάδας μειώθηκε. Είπαμε να κινηθούμε με νέα παιδιά και βιολογικά και μπασκετικά. Ο βετεράνος της ομάδας μας ήταν ο Ραμόν Χάρις, οι υπόλοιποι πλ΄ην του Χότον ήταν από 24 ετών και κάτω. Με την προσθήκη του Κάρτερ αυξήθηκε ο μέσος όρος. Ο Φράνκαμπ με ένα χρόνο στα πόδια του ήρθε από τη Βουλγαρία έκανε χρονιά MVP και βάσει ουσίας και αριθμών.
Για τον Κόνερ Φράνκαμπ: Ο Φράνκαμπ είχε προταθεί και σε άλλες ομάδες. Εμείς έχουμε ένα πλεονέκτημα: Ο ιδιοκτήτης μας, ο κ. Ζομπανάκης, είναι λάτρης του μπάσκετ, έχει άποψη αλλά δεν την έχει επιβάλει ποτέ. Μπαίνει, ψάχνει παίκτες, προτείνει, εμείς το αναλύουμε και αναλόγως προχωράμε ή μη. Ο Κόνερ είχε βρεθεί στη λίστα μου, μου είχε προταθεί και πέρυσι στην Κύπρο. Ο κ. Ζομπανάκης μάς τον πρότεινε και τον κλείσαμε χωρίς συζήτηση, ήταν ο πρώτος μας ξένος.
Και στις κακές εμφανίσεις μας ήταν καλός. Ήταν το σημείο αναφοράς της ομάδας. Έχει την εξής ιδιαιτερότητα: Ήταν ειλικρινής στην αυτοκριτική του και είχε πάντα ανοιχτά τα αφτιά του. Του δείχναμε τα λάθη του και αναλάμβανε προσωπικά να βελτιωθεί. Στην 1η αγωνιστική στη Λήμνο κόντρα στον Ήφαιστο, ο Φράνκαμπ έπαθε το πρώτο αθλητικό σοκ του, από το ξύλο και τις αγκαλιές, ειδικά από τον Μούρτο. Εκεί είπαμε ή αλλάζεις τη σκληρότητά σου ή μένεις… ντελικάτος και πρέπει να γυρίσεις σε μία λίγκα τύπου Βουλγαρίας και Λουξεμβούργου. Τον συγκλόνισε και μπήκε στη διαδικασία να αλλάξει το μυαλό του και το σώμα του.
Για την εικόνα του Ρεθύμνου: Τα νούμερα λένε την αλήθεια και αποτυπώνουν τη βαθμολογική μας θέση. Ήμασταν η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, βάσει μπάτζετ ξέραμε ότι θα κινηθούμε στους 65-70 πόντους. Έτσι, στηριχτήκαμε στην άμυνα η οποία ήταν η 2η καλύτερη στο πρωτάθλημα. Το πρόσημο ήταν θετικό.
Για το τι κρατάει φέτος: Πρώτον, την άμυνα, δεύτερον, ότι στο πρόσωπο του Κόνερ βρήκε το φυσικό και πνευματικό ηγέτη της. Το τρίτο στοιχείο ήταν η διοικητική σταθερότητα και η υγεία και το τέταρτο η συνεχής και συνεπής παρουσία του κόσμου. Αυτά τα τέσσερα στοιχεία ήταν οι βασικοί παράγοντες για την εικόνα μας.
Για τον Κωστή Ζομπανάκη: Έχει μπασκετική άποψη. Την ακούμε και όταν κρίνουμε ότι μπορεί να βοηθήσει, την υποστηρίζουμε. Ποτέ δε μας είπε πάρτε αυτόν ή εκείνον.
Για την ΑΕΚ: Ήταν μία από τις πιο ωραίες εμπειρίες μου όταν παίξαμε με τον Ηρακλή στον αγώνα ανόδου στην Α1. Συνυπήρχαν οι οπαδοί των δύο ομάδων και όχι απλά δεν άνοιξε μύτη, αλλά ακόμα και οι σκληροπυρηνικοί των δύο ομάδων έφυγαν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο. Ήταν πολύ ωραία εικόνα και εμπειρία. Η ΑΕΚ για μένα είναι μια σχέση 19 ετών, από τις Ακαδημίες ξεκίνησα πέρασα από όλα τα πόστα μέχρι και την Α1. Είμαι τυχερός και ευλογημένος που ανδρώθηκα και ωρίμασα σε ένα μεγάλο σύλλογο, σε δύσκολες καταστάσεις. Στην ΑΕΚ χρωστάω πράγματα.
Για την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε στον αγώνα του ΟΑΚΑ: Ήμασταν μπροστά για 39.5 λεπτά, ήταν πολύ ωραίο ματς. Θεωρήσαμε ότι ποσοστιαία δεν υπήρξε το 50-50 από τους διαιτητές, είναι κάτι αναμενόμενο όταν παίζεις με μία μεγαλύτερη ομάδα. Το εκφράσαμε. Αυτό δεν άρεσε σε μια μερίδα οπαδών, αλλά τελείωσε εκεί το θέμα.
Για τη Θεσσαλονίκη: Η μπασκετομάνα φέτος δεν πήγε καλά. Νομίζω όμως ότι δεν ήταν έκπληξη. Ως προς το αγωνιστικό, κυρίως από τον ΠΑΟΚ βάσει ρόστερ και εικόνας στα ευρωπαϊκά ματς, περιμέναμε περισσότερα. Επειδή έχω βιώσει παρόμοια κατάσταση οικονομικής παρακμής, ξέρω πόσο δύσκολο είναι να απομονώσεις αυτές τις δυσκολίες και να εστιάσεις στο αγωνιστικό σκέλος. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε την ψυχολογική κόπωση από τα οικονομικά προβλήματα. Έπαιξε ρόλο και η Ευρώπη. Δεν υπήρχε το βάθος για να ανταπεξέλθει η ομάδα σε διπλά παιχνίδια συν την αρνητική ψυχολογία για τις ήττες.
Ο Άρης ήταν μία φυσιολογική συνέχεια της περσινής προβληματικής σεζόν. Φαινόταν από το καλοκαίρι ότι θα δυσκολευτεί φέτος, είχε και την ατυχία του Μποχωρίδη,. Ο κόσμος είναι πάντα μία σταθερά σε όποια κατάσταση κι αν είναι ο Άρης. Κι εμείς ενώ βλέπαμε τον Άρη αγωνιστικά να δυσκολεύεται, πάντα λέγαμε ότι θα τα καταφέρει. Άλλαξε και την εικόνα της ομάδας ο Σάββας Καμπερίδης και ο χρόνος θα κυλούσε υπέρ του Άρη.
Για το τι θα έλεγε στους παίκτες του αν ξανάρχιζε το πρωτάθλημα: Θα τους έλεγα νιώθω πανευτυχής που είστε όλοι υγιείς και επιστρέψατε στο γήπεδο. Υπάρχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις αναφορικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η μία είναι να κριθούν όλα στο γήπεδο και η άλλη έχει να κάνει καθαρά με το αθλητικό σκέλος. Αν υποθέσουμε ότι όλα πάνε καλά, βάσει των τωρινών προβλέψεων θα επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα από τις τον Μάιο για να μπούμε στο γήπεδο τον Ιούνιο. Υπάρχει απραξία, οι αθλητές μένουν στα σπίτια τους και η κατάσταση ελλοχεύει πολλούς κινδύνους. Θα χρειαστεί 1-1.5 μήνας για να ξεκινήσουν οι αγώνες, πότε θα τελειώσει η σεζόν, πότε θα αρχίσει η νέα;
Για την επόμενη μέρα στο Ρέθυμνο: Στο Ρέθυμνο έχουμε στην καθημερινότητά μας ένα συναισθηματικό background. Πάντα το κομμάτι της επόμενης μέρας μάς καίει και μπαίνει στην κουβέντα. Δυστυχώς κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει για το αύριο. Πρέπει να βγούμε υγιείς απ’ όλο αυτό αλλά και το ερωτηματικό όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. Ποιος θα χρηματοδοτήσει τις ομάδες.