«Ζητείται Ελπίς» και χρήματα!

«Ζητείται Ελπίς» δανείζομαι τον τίτλο του αριστουργήματος του Αντώνη Σαμαράκη, καθώς την φετινή, αγωνιστική χρονιά, η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, θα προσπαθήσει να σώσει το οικοδόμημα, απαλλάσσοντας το από… χρέη. Στην περίπτωση που δεν πετύχουν, τον σκοπό τους, θα έχουμε… κατάρρευση. Δεν περιμένουμε να ξεχρεώσει, αλλά να απαλλάξει την εταιρεία από χρέη που έχουν «λιμνάσει» και πλέον είναι επικίνδυνα, τόσο για την ΚΑΕ όσο και για την ομάδα.
Μετά από πολλά, προβληματικά χρόνια, για τον μπασκετικό ΑΡΗ, η πιο συμπαθής ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος και μια από τις πιο εμπορικές, κινδυνεύει, να καταπλακωθεί από τα χρέη της. Χρωστάει, στην εφορεία, στα ασφαλιστικά ταμεία, σε πρώην αθλητές, προπονητές, ατζέντηδες και σε καθε είδους, προμηθευτές. Και, χρωστάει, εδώ και πολλά χρόνια. Κουράστηκε ο ΑΡΗΣ να χρωστάει, κουράστηκαν και οι πιστωτές, δηλαδή αυτοί που έχουν να λαμβάνουν. Κουράστηκαν να διαπραγματεύονται, να διακανονίζουν, να ρυθμίζουν και στο τέλος, να μην εισπράττουν.
«Δαμόκλειος σπάθη» η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Η οποία, λόγω του ένδοξου παρελθόντος, έδωσε πίστωση, ενός ακόμα χρόνου.
Δεν μπορεί, όμως, να υπάρξει «αύριο» εάν δεν πετύχει, στο «σήμερα». Η FIBA δεν θα δώσει και άλλη, πίστωση χρόνου, δηλαδή δεν θα επιστρέψει να εκδοθούν δελτία, την επόμενη αγωνιστική περιόδος, εαν η ΚΑΕ ΑΡΗΣ δεν φανεί, συνεπής στους διακανονισμούς, με όσους έχουν κερδίσει τις προσφυγές.
Και ο «κλήρος» πέφτει στον κόσμο της ομάδας. Με τον όβολο του, καλείται να βοηθήσει, οικονομικά. Η διοίκηση δεν έχει την δύναμη, τη χρηματική,  να λύσει, όλα τα προβλήματα με την μια. Οφείλουμαι να αναγνωρίσουμε, ότι έκαναν, γενναίο αγώνα,  οι διοικούντες και κατάφεραν να μαζέψουν, χρήματα για να στηριχθεί η ομάδα, αυτούς τους δύσκολους (σ.σ: χωρίς έσοδα) μήνες. Αλλά η οικονομική τους δύναμη, είναι γνωστή. Δεν μπορούν περισσότερα, δεν μπορούν παραπάνω.
Το εγχείρημα με τις μετοχές «κάηκε» πριν καν προταθεί και θα το δουν, διορθώνοντας τα όποια λάθη, έγιναν, εν εύθετο χρόνο. Στην παρούσα φάση, στρέφονται στην οικονομική βοήθεια του κόσμου, μέσω των εισιτηρίων διαρκείας.
Είναι πολύ σημαντικό, ο κάθε φίλος της ομάδας, να αγοράσει, ένα εισιτήριο διαρκείας. Όχι γιατί κάποτε, ίσως, μπορέσει να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα, από κοντά, αγωνιζόμενη. Αλλά για να την βοηθήσει, να πληρώσει και να της δώσει ελπίδα, για τα επόμενα, χρόνια. τα 287 εισιτήρια διαρκείας που έχουν κοπεί μέχρι τώρα, δείχνουν, ότι ο κόσμος δεν ε΄χει αντιληφθεί, το πρόβημα στο πραγματικό του, μέγεθος.
Και εγώ έχω κουραστεί, κάθε χρόνο, τις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους, να μιλάω για χρέη, πρόσφυγες και τα λοιπά….. Αλλά τι να κάνουμε… Μακάρι, όλα να ήταν λυμένα και τώρα να μιλούσαμε για το αγωνιστικό. Για τη νέα ομάδα που προσπαθεί να «κτίσει» ο Σάββας Καμπερίδης, ακολουθώντας, τα όσα έμαθε στο πλευρό των, Δημήτρη Πρίφτη και Βαγγέλη Αγγέλου.
Περιμένουμε με αγωνία, τον πρώτο, επίσημο αγώνα για να δούμε, πόσο καλός… μαθητής, είναι. Τι έχει διμιουργήσει,  κάτω απο πολύ αντίξοες συνθήκες και με πολλά προβλήματα και εμπόδια. Έχω μια μικρή ένσταση, την οποία και την ρώτησα στην πρώτη συνέντευξη, που έδωσε ο προπονητής του ΑΡΗ. Αυτή είναι, για τους 16 παίκτες που έχει στο ρόστερ της, η ομάδα. Ο Σάββας Καμπερίδης, απάντησε ότι το έκανε για τυχόν προβλήματα, που μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον, όπως τραυματισμοί. Αλλά και πάλι, επειδή δεν μπορούσαμε να κάνουμε διάλογο, θα ανταπαντούσα, 16 παίκτες είναι πολύ μεγάλος αριθμός, στο ροστερ, ιδιαίτερα για μια ομάδα που μετράει και το … ευρώ.
Για το αγωνιστικό θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα, μετά τον αγώνα, Κυπέλλου με τον Ιωνικό ή Διαγόρα Δρυοπιδέων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top