Παραδόθηκε στο Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός!

Μετά την κακή βραδιά στην Κωνσταντινούπολη, ο Ολυμπιακός γνώρισε την δεύτερη σερί οδυνηρή ήττα του στην Ευρωλίγκα, αφού η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν είχε κανένα πρόβλημα να εκμεταλλευτεί την απογοητευτική του εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και να πανηγυρίσει μπροστά στο κοινό της (84-69).

Φανταστικό παιχνίδι για τους Ισραηλινούς έκανε ο Ζίζιτς με 23 πόντους, τους 16 στο πρώτο ημίχρονο, ενώ Γουίλμπεκιν (13π.) και Έβανς (14π.) βοήθησαν επίσης τους γηπεδούχους, ενώ μοναδικοί διψήφιοι για την ελληνική ομάδα ήταν ο Πρίντεζης (13π.) και Ντόρσεϊ (12π.).

Μετά και αυτό το αποτέλεσμα, οι «ερυθρόλευκοι» ισοβαθμούν στην τρίτη έως έκτη θέση με τις Ούνιξ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζενίτ, αφού έπεσαν στο 12-7, ενώ από την άλλη πλευρά η Μακάμπι ανέβηκε στο 8-11 και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για τα playoffs.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε κάπως νωθρά το παιχνίδι του, με τα προβλήματά του στην επίθεση να βοηθούν τη Μακάμπι να φτάσει στο +6 (8-2). Ο Παπανικολάου πάλευε μόνος του και κράτησε τους Πειραιώτες κοντά (10-7), με το τρίποντο του Βεζένκοφ αλλά και το lay up του Ντόρσεϊ να ισοφαρίζουν σε 14-14. Ο Μάρτιν σκόραρε σε νεκρό χρόνο, οι διαιτητές ακύρωσαν σωστά το καλάθι και οι Ισραηλινοί έκαναν το 19-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το τρίποντο του Πρίντεζη έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με τον ΜακΚίσικ να πατάει το… τούρμπο και να δίνει «αέρα» +5 (23-28). Παρόλα αυτά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα φάνηκε να μην μπορεί να περιορίσει τον Ζίζιτς που με 16 πόντους στο πρώτοι ημίχρονο (!), του «τούμπαρε» ξανά και έστειλε το σύνολο του Σφαιρόπουλου στα αποδυτήρια με +2 (40-38).

Με την επιστροφή του στο παρκέ ο Ολυμπιακός ήταν κακός με τον Ζίζιτς να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο, με τον Μπαρτζώκα να γίνεται έξαλλος, στους οποίους τα «έψαλλε» με τη διαφορά να έχει ξεφύγει στο +8 (51-43). Οι Πειραιώτες συνέχισαν να «χαλάνε» τα ποσοστά τους στα τρίποντα, με τον Νάναλι διψήφιο προβάδισμα στη Μακάμπι. Δύο καλές άμυνες, το κάρφωμα του Φαλ και το τρίποντο του Σλούκα έδωσαν τη δυνατότητα στους «ερυθρολεύκους» να μειώσουν (60-54), όμως με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου οι Ισραηλινοί έφτασαν σε διψήφια διαφορά και πάλι (66-56).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός απλά παραδόθηκε στις ορέξεις των γηπεδούχων, που έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες σκόραραν με το σταγονόμετρο τα μισά, ο Γουίλμπεκιν έδινε σόου και το σκορ… έφυγε (81-59). Για καλή της τύχη, η ελληνική ομάδα μείωσε προς το τέλος και «μαλάκωσε» κάπως την κατά τα άλλα οδυνηρή ήττα (84-69).

Δείτε εδώ το live του ματς

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 84-69

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 84-69

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top