Οι βενιαμίν του Ηρακλή έκλεψαν την παράσταση στον “κόκκινο” μονόλογο… VIDEO

Η παρουσία των δύο πιτσιρικάδων του Ηρακλή, του Αργυρούλη και του Κομνιανίδη, στο παρκέ του ΣΕΦ, ήταν το “θέμα” του αγώνα των “κυανόλευκων” με τον Ολυμπιακό. Ο ένας 16 ετών, ο άλλος 15 ετών, πήραν το βάπτισμα του πυρός σε αγώνα με τόσο μεγάλο αντίπαλο και σίγουρα η εμπειρία είναι μοναδική.

Όσο για τον αγώνα; Με την ομάδα που “κατέβασε” ο Ηρακλής δε αντέχει κριτικής.

Δίχως να συναντήσει πρόβλημα ο Ολυμπιακός επικράτησε με 94-65.
Οι «κυανόλευκοι», που αγωνίστηκαν με μόλις 7 παίκτες, δεν ήταν σε θέση να κοντράρουν τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, οι οποίοι είχαν το μυαλό τους περισσότερο στη «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί με τα ματς στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις (15/3) και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (17/3). Τα «φώτα» στο αποψινό ματς μοιραία έπεσαν στους νεαρούς Παναγιώτη Αργυρούλη (16 χρ., 1,94 μ.) και το μέλος της παιδικής ομάδας του Ηρακλή, Γιάννη Κομνιανίδη (15, 1,81 μ.) που πήραν θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο για τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι.

Κομνινιάδης και Αργυρούλης χειροκροτήθηκαν από το κοινό στο ΣΕΦ

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο 14-1 και προσωρινά στην πρώτη θέση -την Κυριακή παίζει ο Παναθηναϊκός (13-1) με το Περιστέρι- και ο Ηρακλής πήγε στο 3-12 και μαζί με τον Ιωνικό -υπερισχύουν οι Θεσσαλονικείς- στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Διψήφιοι σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν οι Παπανικολάου με 21 πόντους, Πρίντεζης (15), Λαρεντζάκης (12) και Ντόρσεϊ (11), ενώ για τον Ηρακλή ο Γκάρετ είχε 20 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Χένρι 19 πόντους αλλά και 15 λάθη!

ΠΑΛΕΨΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

«Ζεστός» ξεκίνησε παρά τις πολλές απουσίες του ο Ηρακλής, καταφέρνοντας να προηγηθεί 7-10 στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου και τον Ολυμπιακό να ανεβάζει σταδιακά στροφές. Με Παπανικολάου, Ντόρσεϊ, Ουόκαπ και… άμυνα έτρεξε σερί 11-0 για να κλείσει τελικά την περίοδο στο 20-14. Το τρίποντο του Έισι πήγε τη διαφορά στους 9 πόντους (23-14), όμως ο Ηρακλής με προσπάθειες του Γκάρετ και του Χένρι ισοφάρισε σε 31-31. Ξανά, όταν οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να πατήσουν γκάζι, ξέφυγαν με 38-31 παίρνοντας σκορ από τον Λαρεντζάκη και τον Βεζένκοφ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Ηρακλής κατάφερε μάλιστα με τρίποντο Χένρι να προσπεράσει με 38-40, που ήταν και το τελευταίο του προβάδισμα στο παιχνίδι. Με πρωτοβουλίες του Πρίντεζη ο Ολυμπιακός έκανε το 46-40 και με ακόμα ένα τρίποντο του Παπανικολάου η διαφορά πήγε στο +10 για πρώτη φορά (59-48), ενώ το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 61-50. Η συνέχεια ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν συνεχώς τη διαφορά φτάνοντάς την μέχρι και τους 31 πόντους (94-63).

Δεκάλεπτα: 20-14, 38-33, 61-50, 94-65

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top