ΠΑΟΚ: Αρχίζει με… -4, ενώ δυσκολεύεται στο σαφάρι ψηλού (Άρλετζ…;)

 

Την ώρα που οι περισσότερες ομάδες καλούνται να δουλέψουν σε αυτή την πρώτη φετινή διακοπή, χωρίς αναγκαστικές απουσίες (λόγω τραυματισμών), για να καλύψουν τα πρώτα σοβαρά μειονεκτήματα που διαπιστώθηκαν τώρα στην αρχή της σεζόν, στον ΠΑΟΚ οι λογικές είναι άλλες.

 

Το κακό για το κλαμπ είναι οτι αυτές οι λογικές δεν διαφέρουν και πολύ από τις περσινές τέτοια εποχή και οι οποίες δεν ήταν και οι πιο συμφέρουσες και προγραμματισμένες. Η ομάδα σε μόλις πέντε αγωνιστικές εντός των συνόρων μετά έναν τραυματισμό σεζόν, έναν παίοκτη στα πιτς λόγω θλάσης και την αναζήτηση ενός νέου παίκτη, κατά προτίμηση να καλύπτει θέσεις στην ρακέτα.

 

Ο τόσο άτυχος Ντάρκο Κέλι του οποίου ο τραυματισμός στην Μάλαγα σόκαρε τους πάντες, περιμένει υπομονετικά σπίτι του να ξεπρηστεί ο αριστερός του αστράγαλος προκειμένου να μπει στην διαδικασία επέμβασης. Εδώ ή στις ΗΠΑ… Η επιστροφή-από την Ισπανία-με τόσες πτήσεις επιδείνωσε την κατάσταση του ποδιού του και πήγε πίσω (ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή) χρονικά παρέμβαση και αποκατάσταση.
“Δευτέρα και βλέπουμε” περιλαμβάνει το μενού για τον Ράιλι. Θλάση πρώτου βαθμού-ουσιαστικά τράβηγμα-εντατικές θεραπείες και για την ώρα καμμιά πρόβλεψη για το ματς με τον Προμηθέα το άλλο Σαββατοκύριακο. Σε αυτά πρέπει να προστεθεί και η απουσία των διεθνών Σαλούστρου Φράνκε, οπότε από αύριο ο Λυκογιάννης μόνο ήρεμος δεν μπορεί να είναι στην επανέναρξη των προπονήσεων.

 

Όσο για την αντικατάσταση του Κέλι…; Όπως είχε αποκαλύψει η εκπομπή του Basketplus “Μένουμε Μπάσκετ” ο Λυκογιάννης αναζητά παίκτη ρακέτας, διαπιστώνοντας οτι οι αρχικές επιλογές εκεί δεν ήταν οι ενδεδειγμένες και οτι η έλλειψη δύναμης και λύσεων κοντά στο καλάθι είναι πάνω από τα προβλήματα στην θέση “1”. Μόνο που κάποιος πρέπει και να περάσει την μπάλα σε σωστό χρόνο και χώρο στους ψηλούς…

 

Η αναζήτηση προφέρει αρκετές δυσκολίες γιατί και το μπάτζετ της ΚΑΕ για την θέση είναι μικρό και η αγορά αυτή την εποχή-ψάχνουν πολλά κλαμπ για ψηλούς χωρίς αποτέλεσμα-δεν είναι και η πιο πλούσια. Οι προτάσεις που έχουν δεχθεί οι υπεύθυνοι της ομάδας δεν ικανοποιούν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις που υπάρχει ένα αρχικό και πολύ πρόωρο ενδιαφέρον, έρχεται το οικονομικό να σταματήσει κάθε κουβέντα.
Η ομάδα “ψάχτηκε” στην Α2 Τουρκίας με τον Άαρον Τζόουνς της Μερσίν, αλλά τα κασέ έχουν ξεφύγει εκεί, ανάλογα υψηλά είναι σε Α2 Ισραήλ (Άντονι Μορς, Τζάστιν Ρόμπινσον), ενώ στην Ιταλική Α2 όπου δεν χρειάζονται μεγάλα πορτοφόλια, οι παίκτες νοιώθουν καλά και δεν έχουν διάθεση να αποχωρήσουν για… χειρότερα. Θέμα Αμπγκελίζ δεν εξελίσσεται για άλλους λόγους…

 

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται ακόμα και με το κίνητρο του ΒCL και των πολύ ελκυστικών αντιπάλων του, ενώ στην ομάδα ξαφνιάζονται και με τα κασέ παικτών που σε βιογραφικό θυμίζουν… Άντονι Λι. Για παράδειγμα έγινε μια κουβέντα για τον Τζον Άρλετζ (31, 2.06) που είχε περάσει (αποτυχημένα) από το Περιστέρι την περίοδο 2020-21 και πέρσι ξεπέρασε τα 35 ματς στην Πόρτο. Πάνω από τα “μπορώ” του ΠΑΟΚ και αυτός που φέτος μόνο με την Εθνική Λιβάνου ασχολήθηκε μέχρι τώρα, όταν στο Asia Cup του Ιουλίου έφτασε στο αργυρό μετάλιο με 12.5 πόντους (61%τρ) και 6.2 ριμπάουντ σε 6 ματς (21΄).

 

Πάντως ο στόχος δεν είναι άλλος από το να βρίσκεται στην αποστολή του αγώνα με τον Προμηθέα ο αντικαταστάτης του Κέλι. Στον ΠΑΟΚ θεωρούν εκείνο το ματς οριακό για την συμμετοχή στο φάιναλ έιτ του κυπέλλου και ελπίζουν στην μαζική παρουσία των φιλάθλων στο Παλατάκι.
*Αύριο στην πρώτη προπόνηση μετά το ματς στη Ρόδο ο εορτάζων σήμερα Μιχάλης Γιαννακίδης θα φροντίσει να “γλυκάνει” τα μέλη της ομάδας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top