Ο Τέιτουμ σάρωσε τους Μπάκς και τον… Γιάννη! VIDEO

Τα καλύτερα δυνατά… Χριστούγεννα έκαναν οι Σέλτικς!

Η ομάδα της Βοστώνης πάτησε τους Μιλγουόκι Μπακς με σκορ 139-118, ανεβαίνοντας στο 24-10, που είναι πλέον το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρο το ΝΒΑ! Η ομάδα του Μπουντενχόλζερ, από την άλλη, παραμένει δεύτερη με ρεκόρ 22-11.

Οι Σέλτικς είχαν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα, οι Μπακς ωστόσο μέχρι το ημίχρονο ήταν μέσα στο ματς. Στην τρίτη περίοδο, οι πολύ εύστοχοι από τα 7.25 γηπεδούχοι (19/39) ξέφυγαν στο σκορ, και τελικά πανηγύρισαν μια πολύ εύκολη νίκη στο «TD Garden».

Κορυφαίος του ματς ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ, που έδειξε με κάθε τρόπο ότι φέτος πάει για…MVP! Ο Αμερικανός φόργουορντ σκόραρε 41 πόντους σε 36 λεπτά, μαζεύοντας παράλληλα 7 ριμπάουντ και μοιράζοντας 5 ασίστ. Εξαιρετικό βράδυ και για τον Τζέιλεν Μπράουν, που πρόσθεσε 29 πόντους, οι δυο τους δηλαδή είχαν μαζί 70!

Για τους Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε μεν 27 πόντους με 9 ριμπάουντ, ήταν όμως άστοχος (9/22) και άρχισε να μπαίνει στο πνεύμα του ματς στην τέταρτη περίοδο, όταν όλα πια είχαν τελειώσει. Πολύ θετικός ήταν ο Χόλιντεϊ με 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ βοήθησαν Λόπεζ (16π.) και Κόνατον (15π.)

Το ματς
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν… «καυτοί» στην πρώτη περίοδο με τα τρίποντα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο Τζέιλεν Μπράουν ήταν σε φοβερή κατάσταση, και έτσι οι Σέλτικς πήγαν γρήγορα στο +7 (21-14). Ο Γιάννης άργησε να μπει στο πνεύμα του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα οι Μπακς να δυσκολεύονται επιθετικά, σε αντίθεση με τους «Κέλτες» που τα έβαζαν από παντού, φτάνοντας τελικά στο +8 της πρώτης περιόδου (36-28) με τρίποντο του Χάουζερ από το κέντρο.

Στη δεύτερη περίοδο με τον Τέιτουμ να παίρνει τη σκυτάλη από τον Μπράουν, οι Σέλτικς έφτασαν γρήγορα για πρώτη φορά στο +11 (47-36). Κάπου εκεί, ξύπνησαν ο Γιάννης με τον Χόλιντεϊ, οι οποίοι με τη βοήθεια του Μπρουκ Λόπεζ, άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά, που έπεσε στους 3 (47-44). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξεφύγουν και πάλι με τα «όργια» του Τέιτουμ, όμως οι Μπακς πλέον είχαν βρει ρυθμό για τα καλά, και μείωσαν στον 1 πρίν το ημίχρονο (62-61).

Στην τρίτη περίοδο, ο Τζέισον Τέιτουμ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στην προηγούμενη, σκοράροντας με κάθε τρόπο με αποτέλεσμα οι Σέλτικς να ξεφύγουν πάλι με 7 (72-65). Ο Αμερικανός συνέχισε να είναι «καυτός». βρήκε όμως έναν ανέλπιστο αντίπαλο στον Πατ Κόνατον, που με συνεχόμενους πόντους κρατούσε τους Μπακς στο παιχνίδι, με τους Κέλτες πάντως να έχουν προβάδισμα (85-76). Τελικά, η δυσκολία των φιλοξενούμενων να βρουν λύσεις στην άμυνα οδήγησε τους Σέλτικς στο +14 στο τέλος της τρίτης περιόδου (100-86).

Στην τέταρτη περίοδο, ο Γιάννης άρχισε μετά από ώρα να βρίσκει συνεχόμενους πόντους μαζί με τον Χόλιντεϊ, όμως υπήρχε ένα νέο άλυτο πρόβλημα, ο Τζέιλεν Μπράουν, που κρατούσε τους Σέλτικς μπροστά με μεγάλες διαφορές παρά το ξέσπασμα του Έλληνα παίκτη (124-108). Από εκεί και πέρα, το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, και οι γηπεδούχοι έφτασαν τελικά στην εύκολη νίκη με σκορ 139-118.

Τα δεκάλεπτα: 36-28, 62-61, 100-86, 139-118

Aναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top