ΕΣΑΚΕ: Νέο αίτημα στον Αυγενάκη για μείωση των ποινών για την αδειοδότηση

Στο σημερινό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ που έγινε με τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να ζητηθεί εκ νέου, με νέα επιστολή, η μείωση των ποινών για τη μη αδειοδότηση των ΚΑΕ από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Μέχρι τώρα Άρης και Κολοσσός Ρόδου δεν έχουν πάρει αδειοδότηση και δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί σχετικά και οι ΑΕΚ, Απόλλων Πάτρας και Ηρακλής. Με δεδομένο ότι μέχρι τώρα ισχύει η “βαριά” και ανεδαφική για το πρωτάθλημα μπάσκετ ποινή των -5 ως και -10 βαθμών, ο ΕΣΑΚΕ ζητά “εξορθολογισμό” της ποινής, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το… πρωτάθλημα να υπάρχει!

Η πρόταση του ΕΣΑΚΕ φέρεται να είναι από χρηματικό πρόστιμο ως και -3 βαθμούς (λέχθηκε και για ΄5 για “βαρύ” παράπτωμα) και η απόφαση του Υφυπουργού αναμένεται με αγωνία καθώς την Δευτέρα είναι η κλήρωση του πρωταθλήματος και αρχές Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να αρχίσει το πρωτάθλημα!

Να σημειωθεί ότι ο νέος Αθλητικός Νόμος είναι ήδη προς διαβούλευση, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει το χρονικό περιθώριο για την Πολιτεία να “περάσει” τη ρύθμιση που θέλουν οι ΚΑΕ για το πρωτάθλημα μπάσκετ, ενώ ανάλογο αίτημα λέγεται ότι υπάρχει και από τη Λίγκα του βόλεϊ.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι σε περίπτωση που παραμείνει το -5 ως το -10 οι δυο ομάδες, Άρης και Κολοσσός, αλλά και αν κάποιες απ’ τις άλλες τρεις (Ηρακλής, ΑΕΚ, Απόλλων Πάτρας) τιμωρηθεί επίσης, θα έχουν μεγάλο πρόβλημα βαθμολογικής “επιβίωσης” σε μια κούρσα 24 αγωνιστικών.

 

Φωτό: αρχείου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top