ΣΟΚ: Αποχή στον Ηρακλή, ημέρες ντροπής για την ομάδα! Τρεις παίκτες εκτός αποστολής, αρνήθηκαν να παίξουν!

Δύο παίκτες του Ηρακλή, οι Αμερικανοί Μάικλ Τέιλορ και Μάικλ Φίνκε, αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την αποστολή για τον Κυριακάτικο αγώνα με το Μαρούσι για το Κύπελλο (17:00, χωρίς τηλεοπτική μετάδοση) λόγω οικονομικών προβλημάτων!

Αποτελεί ντροπή, το δίχως άλλο, για μια ομάδα που θέλει να λέγεται επαγγελματική και οργανωμένη, που παίζει και Ευρώπη και έχει βλέψεις για ολική επαναφορά απ’ την περσινή τραγωδία (για την οποία ουδείς λογοδότησε και ανέλαβε ευθύνες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, άσχετων με τον αγωνιστικό σχεδιασμό) να έχει φαινόμενα αποχής παικτών στις… 18 Σεπτεμβρίου!

Πρόκειται πραγματικά για… κατόρθωμα της διοίκησης Δρακόπουλου να έχει απλήρωτους βασικούς παίκτες με ευτελή ποσά, τα οποία λέγεται ότι υπάρχουν, αλλά πρακτικά υπήρχε πρόβλημα με τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ομάδας και δεν μπόρεσαν να παραδοθούν τα χρήματα! Ερασιτεχνισμοί, το δίχως άλλο, γιατί υπάρχουν και τα… μετρητά, υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι στον 21ο αιώνα να πληρώσεις κάποιον, και μάλιστα για ένα ποσό της τάξης των… 6000 δολαρίων! Γιατί περί αυτού πρόκειται – από 3000 δολάρια ο καθένας είχαν λαμβάνειν και δεν έγινε αυτό.

Κι επειδή ο Ηρακλής “φρόντισε” να δημιουργήσει με τις ενέργειες του (πρόστιμα σε παίκτες πρόπερσι και πέρσι, προσφυγές και διακοπές συμβολαίων, τιμωρίες και τραγική οργάνωση, αλλαγές προπονητών ανά… τρίμηνο και κάκιστες σχέσεις με τον κόσμο της ομάδας) κακό κλίμα γι’ αυτόν στην “αγορά”, είναι προφανές ότι όλοι τον αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά και ιδίως οι Αμερικανοί ατζέντηδες.

Είναι γνωστό ότι σε όλα τα συμβόλαια υπάρχει όρος πως αν σε δέκα ημέρες απ’ την άφιξη του παίκτη δεν δοθεί προκαταβολή ή άλλες παροχές (σπίτι, αυτοκίνητο κλπ), τότε ο παίκτης έχει το δικαίωμα να μην προπονείται ή παίζει σε επίσημους αγώνες και αν αυτό το διάστημα γίνει 30 ημέρες, τότε μένει ελεύθερος και διεκδικεί όλο το συμβόλαιο!

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΥΖΕΛΟΓΛΟΥ

Μαζί με τους δύο Αμερικανούς δεν πήγε στην Αθήνα και ο Γιάννης Κουζέλογλου! Ο διεθνής παίκτης αρνήθηκε να υπογράψει το συμβόλαιο που του παρουσίασε η ΚΑΕ Ηρακλής και ζήτησε να διορθωθούν όροι σχετικά με τα ποσά που έχει συμφωνήσει. Αυτό δεν έγινε μέχρι να φύγει η ομάδα κι έτσι ο παίκτης δεν πήγε στην Αθήνα, ενώ πληροφορίες λένε πως από τη στιγμή που δεν υπέγραψε συμβόλαιο, τότε δεν έχει και δελτίο! Άρα δεν ανήκει στον Ηρακλή! Η ΚΑΕ δεν σχολιάσε επ’ αυτού, αν και ζητήθηκε…

Τονίστηκε πάντως πως το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα και ο παίκτης θα είναι κανονικά στην ομάδα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου (είναι απογοητευμένος με όσα γίνονται αλλά θέλει να στηρίξει την προσπάθεια) αναχώρησε για την Αθήνα με… δέκα παίκτες. Τους Φίλλιο, Πετανίδη, Γούλριτζ, Ντάγκλας, Λιντς, Τέρνερ, Σκορδίλη, Χαριτόπουλο, Αγραβάνη, Παπαδάκη!

Η πληροφορία που διέρρευσε περί αποχής προκάλεσε νέα οργή στον κόσμο του Ηρακλή, μετά την απίστευτη γκάφα με την επίσκεψη Τζήμερου και τα… δώρα της ΚΑΕ, τα… διαρκείας που δεν γνωρίζουν ή δε θέλουν να γνωρίζουν τι υποσχέθηκαν πέρσι, τη στιγμή που η ομάδα έχει αγώνα με μια ομάδα επικίνδυνη για το Κύπελλο και την Τρίτη περιμένει την απόφαση της ΕΕΑ για την αδειοδότησή της, με την ελπίδα να μην έχει πρόβλημα τιμωρίας.

Αν κερδίσει το Μαρούσι, ο Ηρακλής θα υποδεχθεί τον πανίσχυρο Ολυμπιακό την Τετάρτη στις 5 στο Ιβανώφειο, μια μέρα μετά την απόφαση της ΕΕΑ και με προσπάθεια να επιστρέψουν οι Τέιλορ (ο οποίος προτάθηκε στο Λαύριο, που έδιωξε παίκτη στη θέση του), Φίνκε, Κουζέλογλου.

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση της ΚΑΕ οφείλει να δώσει απαντήσεις στον κόσμο για όλα αυτά τα ευτράπελα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, να εμφανιστεί ενώπιον των ΜΜΕ σε μια συνέντευξη Τύπου και να ενημερώσει για τις προθέσεις της, τις αποφάσεις της, τον σχεδιασμό της, το οργανόγραμμά της, το διοικητικό της συμβούλιο, τους ισολογισμούς της, το παθητικό και ενεργητικό και την προ δύο ετών ανακοίνωση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, την πορεία της και το μετοχολόγιο της. Πολλά ακόμη ερωτήματα υπάρχουν, στα οποία θα πρέπει να απαντήσει και ο Γ.Σ. Ηρακλής, μέτοχος της ΚΑΕ βάσει νόμου, που οφείλει να προστατεύσει, ως θεματοφύλακας του Συλλόγου και των Αρχών του, το κύρος και την πρόοδο του τμήματος μπάσκετ. Γιατί, για παράδειγμα, δεν υπάρχει εκπρόσωπος του Γ.Σ. στο δ.σ. της Κ.Α.Ε., όπως ορίζει ο νόμος.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες, καθώς η ΚΑΕ οφείλει να προστατεύσει την προσπάθεια προπονητή και παίκτων, την υστεροφημία της (ο Κώστας Κακαρούδης έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας χθες ότι έχει ακόμη λαμβάνειν), αλλά και την αγάπη του κόσμου για τον Ηρακλή! Δεν είναι εταιρία off shore ο Ηρακλής, αν δεν το έχουν καταλάβει κάποιοι, είναι ιδέα…

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top