Το Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. τίμησε τον Λάκη Τσάβα-Φωτορεπορτάζ

Μια όμορφη τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον Λάκη Τσάβα διοργάνωσε το Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. με αφορμή τα αποκαλυπτήρια της νέας προθήκης με προσωπικά του αντικείμενα που περιλαμβάνονται πλέον στην συλλογή του Μουσείου.

Η εκδήλωση έγινε σε στενό, «οικογενειακό κύκλο», με την τήρηση των υγειονομικών κανόνων που επιβάλουν τα μέτρα της πανδημίας, με την παρουσία παλιών συμπαικτών και φίλων του Λάκη Τσάβα από την πορεία του στη Χ.Α.Ν.Θ.  μελών του Δ.Σ. , μελών της επιτροπής του Μουσείου και επαγγελματικών στελεχών της Χ.Α.Ν.Θ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής του Μουσείου  Διονύσης Ανανιάδης, στη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι μελλοντικά κι αφού πάψουν να υφίστανται τα μέτρα κατά της πανδημίας θα ακολουθήσει μια ανοικτή εκδήλωση για τον Λάκη Τσάβα, αντάξια της προσφοράς και της διαδρομής του στη ΧΑΝΘ και στο ελληνικό μπάσκετ. Επίσης, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανάλογες δράσεις και για άλλα επίλεκτα στελέχη της καλαθοσφαίρισης της ΧΑΝΘ.

«Το Μουσείο μας ανέλαβε το δύσκολο έργο της αφήγησης της ιστορίας παλιών ομάδων της Θεσσαλονίκης που είναι ουσιαστικά η ιστορία του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης και κατ΄ επέκταση του ελληνικού μπάσκετ. Επίσης, υπάρχει ειλημμένη  απόφαση για την δημιουργία μιας ανάλογης  προθήκης προς τιμήν του σπουδαίου Θόδωρου Ροδόπουλου … Γεροί να είμαστε έπονται κι άλλοι που πρόσφεραν στη ΧΑΝΘ και τους οποίους οφείλουμε να τιμήσουμε».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο team manager της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Νίκος Ζήσης. Οι αρχηγοί της ομάδας της ΧΑΝΘ , Φίλιππος Συμεωνίδης και Χρήστος Ζιάκας παρέδωσαν στον Λάκη Τσάβα  επετειακή φανέλα  των 100 χρόνων της ΧΑΝΘ με το όνομά του  αλλά και μια φανέλα με όλες τις υπογραφές παικτών της ανδρικής ομάδας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τη ΧΑΝΘ για την μεγάλη τιμή που μου κάνει και να ζητήσω από όλους τους παρευρισκόμενους  σήμερα εδώ να μείνουν κοντά στη ΧΑΝΘ,  δίπλα στον αθλητισμό και τον τομέα  Φυσικής Αγωγής, να προσφέρει ο καθένας ό,τι μπορεί με τις δυνάμεις του», είπε συγκινημένος ο Λάκης Τσάβας.

Στην προθήκη του Μουσείου που είναι αφιερωμένη στον Λ. Τσάβα,  ο επισκέπτης μπορεί να δει το μετάλλιο που πήρε το 1968 (Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα) ως παίκτης της ΑΕΚ, έναν δίσκο βινυλίου με την περιγραφή του αγώνα, διάφορα μετάλλια που κατέκτησε από βαλκανικούς , πανελλήνιους αγώνες, αναμνηστικά λάβαρα από παγκόσμια πρωταθλήματα κ.α.

Στην συνέχεια η εκδήλωση μεταφέρθηκε στο εξωτερικό καφέ του Αθλητικού Κέντρου  της ΧΑΝΘ όπου έγινε και η κοπή της πίτας του Μουσείου.

Το «παρών» έδωσαν οι κ.κ. Ροδόπουλος, Γιαννουζάκος Στρατής, Βούγιας,  Μπουσβάρος, Γιαταγαντζίδης,  Τσικίνας, Παράσχου, Στανόπουλος, Λιάτσης, Κεραμέας και η ανδρική ομάδα της Χ.Α.Ν.Θ.

Επίσης τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, η πρόεδρος του δ.σ. της Χ.Α.Ν.Θ. Ελένη Αθανασιάδου  και αρκετά μέλη του δ.σ. όπως οι κ.κ. Χαλβατζάκης, Γκανάκης Καλφίδης, Ντινόπουλος, Γουλιέλμος, Παξιμαδάς.

  Ήταν επίσης εκεί ο πρώην πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ. Γιάννης Ηλιάδης και οι κ.κ. Λογοθέτης, Χαρατσάρης, Πετρίδης, Δασύλλας, Φελάνης, Μπατέκα κ.α.

Στην οργάνωση της εκδήλωσης που άφησε όμορφες και συγκινητικές εντυπώσεις  συνέβαλαν ο  Διευθυντής Αθλητισμού Δημήτρης Καραΐσκος, και οι μουσειολόγοι μας Ελευθερία Θεοδωρούδη και Βαλεντίνα Σουμπιτούμπ.

Στην ομιλία της αναφερόμενη στον Λάκη Τσάβα η πρόεδρος της ΧΑΝΘ Ελένη Αθανασιάδου μεταξύ άλλων είπε:

 «Μόνο χαρούμενοι και ευτυχείς μπορούμε να αισθανόμαστε για αυτή την στιγμή. Ο Λάκης Τσάβας ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό της Χ.Α.Ν.Θ. κάτι το οποίο φροντίζει να αποδεικνύει με πράξεις. Τον ευχαριστούμε θερμά για όσα κάνει».

Ο Θόδωρος Ροδόπουλος ανέφερε: « Ο Λάκης είναι  καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Τόσα χρόνια , παρότι κάποια διαστήματα βρεθήκαμε και σε διαφορετικά στρατόπεδα αγωνιστικά, δεν μαλώσαμε ποτέ, δεν ανταλλάξαμε άσχημη κουβέντα. Τον εκτιμώ απεριόριστα για αυτό που είναι και πάνω όλα για την ανθρωπιά του».

Ο Μιχάλης Γιαννουζάκος είπε: «Ο Λάκης για μένα ήταν ένα εξαιρετικός συμπαίκτης αλλά κι ένας καλός φίλος. Μας συνδέουν πολλά, όπως οι κοινές αναμνήσεις από μια καταπληκτική χρονιά με την ΧΑΝΘ κατά την οποία λίγο έλειψε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Συγκινητική ήταν η αναφορά του Νίκο Κεραμέα, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Ο Λάκης είναι ο πιο δοτικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει, με αλτρουισμό και αγάπη για τον συνάνθρωπο του. Εάν ήμουν τυφλός θα ήθελα να είναι αυτός που θα με πιάσει από το χέρι και θα με καθοδηγήσει…».

Γιωργής Μπουσβάρος: «Ο Λάκης Τσάβας είναι ένας σπάνιος άνθρωπος. Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι πως σχεδόν ποτέ δεν λέει όχι σε κανέναν. Πολύ σωστά πράττει το Μουσείο που τον τιμάει».

Σπύρος Βούγιας: «Θυμάμαι την εποχή που είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του στη Χ.Α.Ν.Θ. στη διάρκεια  παρουσίας μου στην ομάδα. Σεμνός ,έξυπνος και πάντα χιουμορίστας. Φίλος και αδελφός , ήξερε πώς να με απελευθερώνει από το άγχος. Ο Λάκης ξέρει να συγχωρεί και να αγαπάει».

Τυχερό αποδείχθηκε  το τμήμα Ακαδημιών Μπάσκετ της ΧΑΝΘ στο κομμάτι του οποίου έπεσε το φλουρί της πίτας, και το οποίο παρέλαβε τιμητικά ο Νίκος Ζήσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top