Ζεϊμπέκης για τη γιορτή της FIBA: «Θα τιμηθεί η μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη» (βίντεο)

Η FIBA ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 90 χρόνια ιστορίας της με εκδηλώσεις διεθνώς και μεταξύ άλλων στη Θεσσαλονίκη, με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου, καθώς επίσης και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Νίκο Ζεϊμπέκη, να αποκαλύπτει τα όσα θα λάβουν χώρα στη μεγάλη γιορτή της 16ης Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε σε εκπομπή της ΕΡΤ3:

«Είναι συμβολική η επιλογή της Θεσσαλονίκης. Οι άνθρωποι της FIBA θέλουν να τιμήσουν την πόλη, γιατί ο εκ Θεσσαλονίκης καταγόμενος Μαυροσκούφης ήταν ένας εκ των 6-7 ιδρυτών της FIBA, που υπέγραψε το 1932 την ιδρυτική διακήρυξη στη Γενεύη.

Συνεπώς, η μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη έχει τη μεγάλη της γιορτή, η οποία θα γίνει στη ΧΑΝΘ, καθώς είναι ο σύλλογος που έφερε το μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, διαθέτει το μουσείο του μπάσκετ και στις προθέσεις της FIBA είναι να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ, το αντίστοιχο της FIBA αλλά και αυτού που πρόκειται να δημιουργήσουμε στην ομοσπονδία για τις Εθνικές ομάδες»>

Τέλος, αναφορικά με το ποιοι θα είναι καλεσμένοι, ο Νίκος Ζεϊμπέκης αποκάλυψε πως θα τιμηθούν οι Εθνικές ομάδες που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, οι ομάδες Θεσσαλονίκης και κάποιες προσωπικότητες από το μπάσκετ της πόλης μας».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top