Προμηθέας – ΑΕΚ: Οι αριθμοί

Η 15η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις δόσεις και τρεις διαφορετικούς μήνες.

Ένα παιχνίδι στις 27, δύο ματς στις 28 Φεβρουαρίου, ένα ακόμη στις 10 Μαρτίου και αύριο (14/4, 20:00, ΕΡΤ3) θα ολοκληρωθεί με τον Προμηθέα να υποδέχεται την ΑΕΚ σε ένα κρίσιμο παιχνίδια για το πλασάρισμα των ομάδων στην πρώτη τετράδα.

Ο Προμηθέας «τρέχει» σερί πέντε νικών σε διάστημα 16 ημερών ενώ παραμένει η μοναδική αήττητη στην έδρα της ομάδα της κατηγορίας με ρεκόρ 9-0. Η ΑΕΚ προέρχεται από την ήττα στη Ρόδο και την αλλαγή προπονητή ενώ μακριά από την έδρα της έχει ρεκόρ 6-4.

Η ιστορία

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων, ο Προμηθέας έφυγε με τη νίκη από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 82-75 της ΑΕΚ κι έχοντας ως κορυφαίους τους αδελφούς Γκραντ, τον Τζέριαν (18π, 5ρ, 4ασ, 3κλ) και τον Τζεράι (15π.). Για την ΑΕΚ είχαν ξεχωρίσει ο Γιανίκ Μορέιρα (18π, 8ρ, 4ασ.) και ο Γιόνας Ματσιούλις (13π, 10ρ).

Με τη νίκη του στο ματς του πρώτου γύρου, ο Προμηθέας πήρε το προβάδισμα στο σύνολο των αγώνων με την ΑΕΚ στη Stoiximan Basket League αφού μετράει πλέον επτά έναντι έξι της αντιπάλου του. Το προβάδισμα αυτό το «έχτισε» στην Πάτρα αφού επικράτησε στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια. Το μοναδικό διπλό της ΑΕΚ ήταν στο πρώτο από αυτά τα παιχνίδια, όταν νίκησε με 86-67 για την περίοδο 2016-17 (Τόντιτς 15, Μπλάσινγκεϊμ και Τζόουνς 11 – Βασιλειάδης 17, Μαυροκεφαλίδης 15).

Έκτοτε ο Προμηθέας μέτρησε τέσσερις νίκες ως γηπεδούχος χωρίς να επιτρέψει στην ΑΕΚ να φτάσει τους 70 πόντους σε κάποιο από αυτά. Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στην Πάτρα μετά από τα ημιτελικά των πλέι οφ του 2019, αφού ο αντίστοιχος αγώνας της περσινής σεζόν δεν έγινε λόγω της πρόωρης διακοπής του Πρωταθλήματος.

Οι αριθμοί

Προμηθέας

* Με την 37η εμφάνιση του με τη φανέλα του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League, ο Δημήτρης Αγραβάνης θα μπει στην πρώτη 10άδα της σχετικής λίστας αφού θα ξεπεράσει τον Τόνι Μέιερ που είχε 36 στη σεζόν 2018-19.

+ Ο Προμηθέας έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ranking, μετά τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, με 93,2 βαθμούς ανά αγώνα.

– Οι βολές παραμένουν η μεγαλύτερη αδυναμία της αχαϊκής ομάδας που εκτελεί με 69,5%, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό της κατηγορίας.

ΑΕΚ

* Ιστορική χροιά θα έχει το αυριανό ματς για την ΑΕΚ αφού θα συμπληρώσει τα 1.500 από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) και τα 800 στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93).

+ Η ΑΕΚ είναι δεύτερη μεταξύ των 12 ομάδων της Stoiximan Basket League σε πόντους (82), ριμπάουντ (36,8) και κοψίματα (3,2) ενώ είναι εκείνη που κάνει τα λιγότερα λάθη (13,1).

– Η «Ένωση» εκτελεί με ποσοστό καλύτερο κατά 4,1% από τον Προμηθέα στις βολές, όμως το 73,6% που έχει, την κατατάσσει στην 7η θέση της σχετικής κατηγορίας.

Πηγή: esake.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top