Προκήρυξε εκλογές για τις 30/5 η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ

Όπως αναμενόταν, η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ, υπό τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, προκήρυξε εκλογές για τις 30 Μαΐου.

Μάλιστα το κάλεσμα για την Γενικής Συνέλευσης των Σωματείων – Μελών της ΕΟΚ έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο και όχι με ηλεκτρονική ψηφοφορία, με την υποσημείωση πως ο τόπος μπορεί να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο λόγω της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται πως η πλευρά Βασιλακόπουλου έχει ως πάγια θέση τη διεξαγωγή των εκλογών με δια ζώσης παρουσία και όχι ηλεκτρονικά, ενώ ζητά την είσοδο στο μητρώο της ΓΓΑ όλων των ομάδων που έχουν ενεργή συμμετοχή στα εθνικά πρωταθλήματα.

Η προκήρυξη:

Προς: Όλα τα Σωματεία – Μέλη της Ε.Ο.Κ.

Έχοντες υπόψη : α) Τον Νόμο 2725/99, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

β) Τα άρθρα 8, 9, 10, 11, 12, 22, 23 & 37 του Καταστατικού της Ε.Ο.Κ.

γ)Την με αριθμ. 1/6-4-2021 απόφαση του Προσωρινού Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ.

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

τα Σωματεία – Μέλη της Ομοσπονδίας σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 30 Μαϊου 2021 και ώρα 9.30 π.μ., που θα γίνει στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (Βασ. Αλεξάνδρου 2 – τηλ. 210 7253725). Σε περίπτωση που καταστεί αναγκαία η αλλαγή του ως άνω αναφερομένου τόπου διεξαγωγής της Γ.Σ. λόγω του covid 19, αυτό θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα στα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Συνέλευσης
2. Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
3. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού από 1/1/2020 μέχρι 31/3/2021
4. Λογοδοσία και έκθεση πεπραγμένων – απαλλαγή του απερχομένου αιρετού Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
5. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής (2 μελών)
6. Αρχαιρεσίες για την Εκλογή α) Προέδρου και 18 τακτικών Μελών Δ.Σ. και β) 3 τακτικών μελών Εξελεγκτικής Επιτροπής
7. Εκλογή Τακτικού Εκπροσώπου της Ε.Ο.Κ. και Αναπληρωτή του στην Ε.Ο.Ε.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την επομένη ημέρα (ΔΕΥΤΕΡΑ 31-5-2021) στις 9.30 π.μ., στον ίδιο χώρο ή λόγω του covid-19 σε άλλο χώρο που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα, με τα ίδια θέματα Ημερήσιας Διάταξης.

Στην περίπτωση αυτή, η Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία, ανεξάρτητα του αριθμού των παρόντων Σωματείων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚ:

Για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών για την εκλογή του Δ.Σ. και της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας έχουν ισχύ οι διατάξεις του ν. 2725/1999 , όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει με τους νόμους 4726/2020 και 4761/2020 (άρθρα 21,22,24) σε συνδυασμό με τα άρθρα 8,9,10,11,12,22,23 και 37 του Καταστατικού της Ε.Ο.Κ.

Α) Παρακαλούνται τα Σωματεία να έχουν τακτοποιήσει μέχρι 26/5/2021 το αργότερο τις συνδρομές τους προς την Ε.Ο.Κ., για να μη δημιουργηθεί συνωστισμός την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξή της.

Β) Οι υποψηφιότητες των κ.κ. αντιπροσώπων, που επιθυμούν να εκλεγούν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και στην Εξελεγκτική Επιτροπή καθώς και ως εκπρόσωποι στην Ε.Ο.Ε. πρέπει να υποβληθούν το αργότερο 10 ημέρες προ της Γενικής Συνέλευσης, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό, ήτοι μέχρι τις 3 μ.μ. της 19/5/2021, στα γραφεία της Ε.Ο.Κ.

Το κάθε Σωματείο έχει δικαίωμα να προτείνει για το Δ.Σ. ή την Εξελεγκτική Επιτροπή την υποψηφιότητα ενός Τακτικού μέλους.

Ο υποψήφιος θα πρέπει, κατά του χρόνου της υποβολής της υποψηφιότητας, να είναι μέλος του Σωματείου με δικαίωμα να εκλέγει ή να εκλέγεται στα όργανα αυτού και να μη εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις του Ν. 2725/99. Η υποψηφιότητα υποβάλλεται με έγγραφο του Σωματείου, το οποίο πρέπει να περιέχει βεβαίωση για τα ανωτέρω.

Γ) Σχετικά με τον ορισμό αντιπροσώπων, που δικαιούνται να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση, σας παραπέμπουμε στις διατάξεις του άρθρου 24 παρ. 1 του ν.2725/1999, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί με το ν.4726/2020. Ο εκπρόσωπος ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου και είναι μέλος του Δ.Σ. αυτού.

Τα σωματεία θα πρέπει 30 ημέρες πριν την Γενική Συνέλευση να γνωστοποιήσουν στην Ε.Ο.Κ. τυχόν αλλαγές στους ήδη ορισθέντες εκπροσώπους.

Δ) Ο αντιπρόσωπος Σωματείου – Μέλους της Γενικής Συνέλευσης θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομίσει στη Συνέλευση αποδεικτικό στοιχείο της ταυτότητάς του (π.χ. αστυνομική ταυτότητα, Διαβατήριο, Άδεια οδήγησης κλπ), προκειμένου να εκτελέσει τα εκλογικά του καθήκοντα παρουσία του δικαστικού αντιπροσώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top