Η αντίληψη της πραγματικότητας και η προσπάθεια που συνεχίζεται

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Έλι Οκόμπο αποδείχθηκε ασταμάτητος, πιστοποιώντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι ανήκει στους superstar της φετινής διοργάνωσης και η Βιλερμπάν απέδρασε από το «Νίκος Γκάλης» με το «ροζ» φύλλο, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στις δάφνες της τεράστιας σε έκταση νίκης επί της Εφές πριν από δύο εικοσιτετράωρα. Σίγουρα μία τέτοιου είδους επιτυχία επηρεάζει και δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη για καμία ομάδα, ωστόσο δεν παίρνει μεγάλο μερίδιο για το σημερινό πισωγύρισμα των «πρασίνων».

Ο Γάλλος γκαρντ της ομάδας του Σι Τζέι Πάρκερ σκόραρε 35 πόντους (νούμερα δεκαετίας 80) ενώ παράλληλα είχε 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Το νούμερο 37 στην αξιολόγηση, δεν επιδέχεται άλλωστε αμφισβήτησης.

Το αμυντικό αρχικό σχήμα του Δημήτρη Πρίφτη με τρεις γκαρντ (Μέικον, Πέρι, Σαντ-Ρος) προσπάθησε να κόψει τον πολύ γρήγορο ρυθμό των περιφερειακών της Βιλερμπάν και να πιέσει την μπάλα. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο, καθώς οι Τζόουνς και Οκόμπο έβρισκαν τους διαδρόμους στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού και με άξιο συνοδοιπόρο τον πρωτάρη στην Ευρωλίγκα, Κώστα Αντετοκούμπο ήλεγξαν το tempo του παιχνιδιού.

Ο εξαιρετικός (στο πρώτο μισό) Τζέρεμι Έβανς συνεπικουρούμενος από τον Παπαπέτρου, βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να ισορροπήσει, ενώ η είσοδος του Οκάρο Ουάιτ θωράκισε προς στιγμήν τα μετόπισθεν, δίνοντας στους «πράσινους» την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζονταν προκειμένου ν’ αλλάξουν το status  του παιχνιδιού. Παρόλ’ αυτά η Βιλερμπάν πιστοποιώντας την εξαιρετική αγωνιστική της πορεία, διατήρησε τα ηνία του ματς χάρη στα μεγάλα σουτ των Χάουαρντ και Λάιτι και στον επιθετικό οίστρο του Έλι Οκόμπο. Το project του Τόνι Πάρκερ δεν είναι τυχαίο και αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα την φετινή σεζόν.

Η αφύπνιση του Ντάριλ Μέικον και η δημιουργία του Νέντοβιτς ξαναέβαλαν τον Παναθηναϊκό στη διεκδίκηση του ματς, όμως το ασύλληπτο επιθετικό κρεσέντο του Οκόμπο στο τελευταίο πεντάλεπτο (17 πόντοι) έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Γάλλων. Το μπάσκετ αποτελεί κατεξοχήν άθλημα ψυχολογίας και μία τέτοια εξέλιξη μειώνει την πνευματική διάθεση του αντιπάλου.

Κοντολογίς, ο φετινός Παναθηναϊκός, με βάση τα ως τώρα δείγματα, ανήκει στη σφαίρα των ομάδων που θα παλεύουν σε κάθε ματς. Είναι άλλωστε ίδιον του προπονητή του. Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει αποδείξει την μαχητική φιλοσοφία του σε όλη την προπονητική του καριέρα και αυτό ακριβώς πράττει και τώρα.  Το εκτός έδρας παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, αποτελεί κομβικό ματς κυρίως για την ψυχολογία των «πρασίνων» και όχημα για την συνέχεια.

Υ.Γ.1: Η ευστοχία έξω από την «άρκτο» των 6.75 παίζει κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι του φετινού Παναθηναϊκού και το σημερινό 5/19 δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.

Υ.Γ.2: Οι 12 ασίστ αποτελούν πολύ χαμηλό δείκτη δημιουργικότητας και αυτό είναι συνολικά εμφανές μέχρι αυτό το σημείο της σεζόν.

Υ.Γ.3: Ο Γιόγκι Φέρελ δεν μπορεί να μπει ακόμη στην εξίσωση ούτε να κριθεί. Θα χρειαστεί χρόνος αρκετός.

Υ.Γ.4: Η σταθερότητα του Νέντοβιτς είναι απαραίτητη στον Παναθηναϊκό  προκειμένου  ν’ ανέβει επίπεδο. Είναι σαφές ότι το χρονικό διάστημα απουσίας του ήταν τεράστιο. Δεν είναι εύκολη η άμεση επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top