Μακάρι να ήταν η βιτρίνα το πρόβλημα…

Η βιτρίνα είναι το πρόβλημα για πολλούς, όμως δεν είναι έτσι. Σε κανένα μαγαζί η βιτρίνα δεν φτιάχνεται μόνη της, ούτε τα προϊόντα έρχονται μόνα τους, ουρανοκατέβατα.

 

Στην περίπτωση του Ηρακλή το πρόβλημα, που φαίνεται στον πολύ κόσμο ότι είναι το αγωνιστικό, το οποίο είναι κάκιστο μέχρι στιγμής, δεν είναι τωρινό, αλλά διαχρονικό, σε μήκος έξι επτά ετών.

Ούτε ο Σκουρτόπουλος είναι ο κύριος υπαίτιος 100%, ούτε οι παίκτες, που δεν ήρθαν από μόνοι τους – προφανώς και έχουν μεγάλη ευθύνη γι αυτό που παρουσιάζεται στο παρκέ μέχρι τώρα. Ο κόσμος βλέπει παίκτες και αποτελέσματα, αλλά πίσω απ’ τη βιτρίνα υπάρχει μια κατάσταση η οποία μόνο τιμητική δεν είναι. Η μη αδειοδότηση είναι ένα δείγμα (άσχετα αν δικαιωθεί μετά η ομάδα στα πολιτικά δικαστήρια), οι οφειλές ένα άλλο, η παντελής ανοργανωσιά ένα τρίτο, η απουσία διοικητικής στήριξης στην ομάδα και στους παίκτες ένα τέταρτο, οι σχέσεις με τον κόσμο ένα πέμπτο και ούτω καθεξής.

Το ότι θα φύγει ο Σκουρτόπουλος και θα έρθει ένας άλλος δεν αποτελεί πανάκεια στα παραπάνω προβλήματα. Έτσι χρεώθηκε ήττες ο Καστρίτης που έφυγε καταγγέλοντας κάποια απ’ τα παραπάνω, έτσι χρεώθηκε ο Καντζούρης, έτσι ο Ζιάγκος, ο Καλύβας, και παλιότερα ο Αλεξανδρής, ο Χατζηκυριακίδης, ή ο Μέξας που έφυγε επειδή δεν ήθελε παίκτες που ήθελε ο τότε πρόεδρος.

Ο Ηρακλής αναμένεται να αποδεσμεύσει τον Ράιαν Γούλριτζ για… πειθαρχικό παράπτωμα (ότι αντιμίλησε στον προπονητή την ώρα του αγώνα, ενώ ο προπονητής είπε ότι του είπε να μπει και κοιτούσε αλλού) και στη θέση του, εφ’ όσον ο παίκτης αποδεχθεί τη διακοπή συμβολαίου (ήδη ενημερώθηκε η ξένη εταιρία μάνατζερ που τον εκπροσωπεί), υπάρχουν σκέψεις για τον Δημήτρη Σταμάτη, που είναι πλέιμεικερ και είναι Έλληνας και ελεύθερος, και είναι ακόμη στη Θεσσαλονίκη, μετά το πέρασμά του πέρσι απ’ τον Άρη.

Παράλληλα το μέλλον του ίδιου του προπονητή δεν φαίνεται να είναι ξεκάθαρο, αφού κύκλοι της διοίκησης λένε ότι “έχει τελειώσει” και μάλιστα ακούστηκε το όνομα του… Ηλία Ζούρου (ο οποίος δεν ξέρει τίποτα μέχρι στιγμής για Ηρακλή), ενώ η επιλογή – αν διώξουν ως εξιλαστήριο θύμα, όπως πέρσι τον Ζιάγκο, τον Σκουρτόπουλο – είναι μπροστά τους, ξεκάθαρη και Ηρακλειδίστικη και ακούει στο όνομα Λευτέρης Κακιούσης.

Χθες το βράδυ μετά τον αγώνα υπήρξε παρέμβαση εκατοντάδων οπαδών της ομάδας στο Ιβανώφειο, όπου μίλησαν στους παίκτες και είπαν πως “είμαστε μαζί σας, το ξέρετε, χάσατε 30 πόντους με τον Ολυμπιακό κι εμείς τραγουδούσαμε και σας χειροκροτήσαμε, δώστε τον καλύτερό σας εαυτό, μόνο αυτό ζητάμε, τίποτα άλλο. Παίξτε με πάθος, δώστε τα όλα, αυτό να βλέπουμε θέλουμε, τίποτα άλλο. Κι οι νίκες θα έρθουν αν παίζετε έτσι, αλλά παίξτε, δε γίνεται να χάνουμε έτσι και να κινδυνεύει η ομάδα” ειπώθηκε μεταξύ άλλων. Ο μόνος που μίλησε ήταν ο Κώστας Παπαδάκης, που τόνισε πως “σας ευχαριστούμε για τη στήριξη, ξέρουμε ότι δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε όλοι, προσπαθούμε, χάσαμε δυο ματς στο σουτ, αλλά υποσχόμαστε πως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στα επόμενα παιχνίδια για να φέρουμε νίκες”.

Υπήρξα διάλογος και με τον Θανάση Σκουρτόπουλο, ο οποίος τόνισε τα προβλήματα που αντιμετώπισε όλο το καλοκαίρι για να φέρει παίκτες στην ομάδα και πως έχασε δυο ματς στο σουτ, συν τα οργανωτικά προβλήματα που παρέθεσε, και τα οποία εξέφρασε και στην Ολλανδία σε φίλους του Ηρακλή εκεί.

Το ζήτημα λοιπόν είναι να μπορέσει να κάνει άμεσα η διοίκηση είναι να διορθώσει, πρωτίστως, μια και η βιτρίνα έχει λάθος προιόντα, το αγωνιστικό και μετά, όχι το καλοκαίρι, αλλά άμεσα όσο το δυνατόν, το οργανωτικό και τις σχέσεις με τον κόσμο. Για να δούμε αν μπορεί…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top