Η ιστοσελίδα Krepsinis.net… αναλύει τον ΠΑΟΚ με λαθάκια

 

Με τίτλο… “Η Ρίτας αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ που έχει λεγεωνάριους, που έπαιξαν Λιθουανία” η ιστοσελίδα Krepsinis.net, η πιο γνωστή μπασκετική στην χώρα, σημειώνει για τον Δικέφαλο… ” Ο ΠΑΟΚ έφτασε την τελευταία στιγμή στην επόμενη φάση, κερδίζοντας τη Ντιζόν. Οι Έλληνες κέρδισαν τη Σάσαρι με 88-68 και πήραν το μεταξύ τους πλεονέκτημα με την ομάδα του Εϊμάντας Μπέντζιους, καθώς ο ΠΑΟΚ έχασε από τους αντιπάλους του με μόλις 4 πόντους. Γενικά, ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε σε κανένα ματς…

 

Προπονητής του ΠΑΟΚ είναι ο Αριστείδης Λυκογιάννης. Ο 53χρονος Έλληνας βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας της Θεσσαλονίκης από το 2020. Κόντεψε να απολυθεί το καλοκαίρι καθώς ο ΠΑΟΚ τερμάτισε μόλις 9ος στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά κράτησε την θέση του. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην έκτη θέση του εγχώριου πρωταθλήματος.

 

Ολόκληρο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ εξαρτάται από τρεις παίκτες και δύο από αυτούς είναι πολύ γνωστοί σε εμάς, ο Ράιλι που έπαιξε στο NΒL στην Πάλανγκα και ο Γιανίκ Φράνκε που πέρασε από τους “Milk Stars” της Πιένο. 3ος ο Τζέιλεν Χαντς… Αυτοί οι τρεις ξένοι τραβούν όλη την επίθεση της ομάδας και μαζί βγάζουν το 64% των πόντων. Μετά από αυτούς είναι ο Τάιλερ Πόλει, ένας 23χρονος φόργουορντ με μέσο όρο 8,5 πόντους. Αυτός ο Αμερικανός μόλις αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, επομένως αυτή είναι η πρώτη του σεζόν στο επαγγελματικό μπάσκετ.

 

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, ο 26χρονος Νέιτ Ρένφρο παίζει στον ΠΑΟΚ και καταγράφει κατά μέσο όρο 6,5 πόντους” αναφέρει το άρθρο, που συνεχίζοντας τονίζει οτι ο λιγότερο επιδραστικός ξένος είναι ο Ντάρκο Κέλι, χωρίς όμως φαίνεται να γνωρίζουν οτι χάνει τη χρονιά. Μάλιστα τον χαρακτηρίζουν απογοητευτικό… Δεν γνωρίζουν ούτε για την έλευση του Σάιμπερτ…

 

Και συνεχίζει το άρθρο…. “Οι υπόλοιπες θέσεις στο ρόστερ καλύπτονται από ντόπιους Έλληνες, μεταξύ των οποίων δεν υπάρχει κάποιος γνωστός. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ευάλωτος στην ρακέτα, καθώς στα ριμπάουντ της διοργάνωσης είναι με 30.8 μόλις 31ος μεταξύ των 32 συμμετεχόντων. Το γεγονός ότι Φράνκε και Σαλούστρος παίρνουν από 4,8 ο καθένας, παίζοντας στο 2-3, λέει πολλά. Γενικά ο ΠΑΟΚ παίζει με ένα ευκίνητο σχήμα, όπου ο ψηλότερος παίκτης στην πεντάδα είναι στα 2.02-2.03. Ούτε το επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ είναι καλό, παρόλο που η ομάδα είναι 23η σε πόντους (75,7).

 

Όλα δημιουργούνται από ατομικές προσπάθειες και όσον αφορά τις ασίστ, η ομάδα είναι η τελευταία στο BCL με μόνο 12,5 μέσο όρο. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ρίτας δεν θα έχει μόνο το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και το ύψος και τη δύναμη στα καλάθια. Με 40,3 ριμπάουντ, η ομάδα του Βίλνιους είναι η 5η ομάδα της διοργάνωσης και συγκεντρώνει κατά μέσο όρο 84,2 πόντους στην επίθεση, που είναι η 6η καλύτερη στο Champions League. Η Ρίτας μπορεί να θεωρείται ισχυρό φαβορί για να κερδίσει τα πλέι οφ, αλλά η νίκη στη Θεσσαλονίκη δεν είναι εύκολη για κανέναν αντίπαλο, οπότε η σειρά μπορεί να χρειαστεί τρία ματς” καταλήγει η αναφορά στον ΠΑΟΚ από το Λιθουανικό ΜΜΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top