Hells Bells ακούστηκαν για τον αποκαρδιωτικό ΠΑΟΚ

Ποιά καμπάνα…; Οι καμπάνες της κόλασης (Hells Bells) ήχησαν εκκωφαντικά με την εικόνα που είχε ο ΠΑΟΚ στο σημερινό φιλικό κόντρα στο Κολοσσό. Οι Θεσσαλονικείς αδικαιολόγητα κακοί διαλύθηκαν με 88-106 (έχαναν και με -30) και ουσιαστικά σε αυτή την πρώτη μπροστά στο κοινό τους (όχι πάνω από 250-300 άτομα στο γήπεδο) έστειλαν μηνύματα βαθιάς απογοήτευσης και ανησυχίας. Όχι δεν είναι νωρίς. Είναι 20/9.

 

 

 

Ο Σεγκούρα άρχισε με Περάντες, Γιόργκεσεν, Ουτόμι, Πόλει, Μπράικοβιτς και με 4 τρίποντα σε 4΄ ο Κολοσσός προηγήθηκε 10-16 (ο Πόλει εξέθεσε τον Γκίλμορ, ο οποίος ουσιαστικά τον αντικατέστησε στο ασπρόμαυρο ρόστερ). Μάλιστα με έξι τρίποντα από τους νησιώτες (συνέχεια λειτουργούσαν με την αδύνατη πλευρά) η διαφορά πήγε στο +17 (15-32) στο 10΄ με τον ΠΑΟΚ να παραπαίει και στις δύο πλευρές του παρκέ.

 

Το second unit του ΠΑΟΚ αποφάσισε να πιέσει στην άμυνα (Τσιακμάς, Αρσενόπουλος, Μπελιάουσκας) και ο ΠΑΟΚ άρχισε με σερί 9-0 απέναντι σε ανάλογο όμως second unit του Κολοσσού. Ο αιφνιδιασμός όμως δεν κράτησε πολύ. Οι φιλοξενούμενοι προσαρμόστηκαν, οι γηπεδούχοι έβγαλαν και πάλι τις ποιοτικές τους αδυναμίες και ο Κολοσσός βάζοντας τα πάντα αλλά με σωστή λειτουργία σε άμυνα και επίθεση έκανε πάρτι (36-63 στο 19.30) απέναντι στον τραγικό ΠΑΟΚ (στηριζόταν στις ατομικές προσπάθειες του Αρσενόπουλου, άφαντοι Φλάτεν, Χάρισον) με τον Σίμονς στους 14 και τους Ροδίτες στα 11 τρίποντα. Ουσιαστικά ο Κολοσσός έτρεξε επιμέρους σκορ 12-31 από το 12΄μέχρι το 20΄…

 

Η ομάδα έκανε πάνω από 20 λεπτά να επιστρέψει από τα αποδυτήρια (εξάψαλμος Τακιανού) αλλά δεν υπήρξε καμμιά βελτίωση. Παίκτες που έδειξαν να μην ξέρουν καν τα βασικά έγιναν ένα ωραίο γεύμα για τους πεινασμένους Ροδίτες. Το κυριότερο όμως; Πέρα από το αποτέλεσμα η εικόνα και τα παρελκόμενα της. Δεν υπήρξαν συνεργασίες, ατομισμός, πολύ χαλαρότητα στην άμυνα, έλλειψη δυνάμεων, αδυναμία στα ριμπάουντ, έλλειψη συγκέντρωσης, συνεχόμενα τακτικά λάθη, τα υποτιθέμενα πρώτα βιολιά για φέτος…  σε διακοπές.

 

Ο Κολοσσός προηγήθηκε 51-81 (26΄) , η διαφορά έφτασε και στο -34 στην χειρότερη αμυντικά παράσταση του ΠΑΟΚ στην ιστορία του σε αυτό το γήπεδο, ενώ λογικά άπαντες απορούσαν… “Πόσο μπορεί να βελτιωθεί αυτό το σύνολο και πότε;” Πάντως στην 4η περίοδο το ματς χάλασε με συνεχείς διακοπές για φάουλ και βολές, οι φιλοξενούμενοι πήγαν σε λιγότερα τρίποντα (δεν χρειάστηκαν περισσότερα), ωστόσο και ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε παρά ελάχιστα ανάλογα σουτ, κατά βάση άστοχα. Μόνο στο τελευταίο 3λεπτο ήταν ουσιαστικός και με σερί κλεψίματα και εύστοχα σουτ μείωσε την διαφορά.

 

*Έβλεπες τον Πόλει (17π σε 26΄) και τον Γκίλμορ που ήρθε στην θέση του και η απορία ήταν εύλογη.

*Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να λειτουργήσει υποτυπωδώς ούτε απέναντι σε 5άδα με Κολοβέρο, Καμαριανό, Μπιλή, Πετρόπουλο. Αδιανόητο… με τον Σεγκούρα να κάνει φερ πλέι για αρκετά λεπτά.

Δεκάλεπτα: 15-32, 40-63, 54-89, 88-106

 

ΠΑΟΚ: Φλάτεν 16 (4), Γκίλμορ 7, Χάρισον 5, Τσιακμάς 3 (1), Σχίζας 7, Τσαϊρέλης 13, Φρίντρικσον 8 (1), Μαργαρίτης 3, Αρσενόπουλος 15, Σωτηρίου, Μπελιάουσκας 10 (2)

 

Κολοσσός: Γιόργκεσεν 5 (1), Ουτόμι 17 (3), Κολοβέρος 12 (1), Μπράικοβιτς 9, Παπαγιάννης, Πετρόπουλος 8 (2), Χατζηνικόλας, Μπιλής, Καμαριανός 7, Γόντικας 5, Σίμονς 16 (4), Πόλει 19 (3), Περάντες 8

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top