ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Πέντε ομάδες, τέσσερις πρόεδροι και δύο προπονητές…

 

* Σύντομα και περιεκτικά: ο πρόεδρος βρήκε σύμμαχο άλλον πρόεδρο, ή έστω ιδιοκτήτη, ή έστω χρηματοδότη, και μαζί έκαναν κόμμα. Εντάξει, αυτό δεν είναι νέο. Το ξέρει η πιάτσα, εδώ και λίγο καιρό. Ίσως από πέρσι κιόλας. Και όχι μόνο μαζί: πέραν των υψηλών βλέψεων, ήδη έχουν πάρει και άλλους… μαζί τους. 

 

* Ο ένας πήρε μια θυγατρική, κοντινή ομάδα, που πρωταγωνιστεί πιο χαμηλά κι ο άλλος θα φύγει από την ομάδα του αλλά ήδη φρόντισε για την επόμενη μέρα. Θα πάρει μια άλλη ομάδα που πρωταγωνιστεί επίσης χαμηλά και τη δική “του” ομάδα θα την πάρει ένας άλλος πρόεδρος, που ήταν πρόεδρος και σε άλλη ομάδα, πιο παλιά. 

 

* Και για να καταλάβετε ποιος είναι, αν δεν το καταλάβατε, σύντομα θα δείτε ορισμένους απ’ τους καλούς παίκτες που έχει ο ένας απ’ όλους αυτούς, να φεύγουν. Κι αντί να τους αντικαταστήσει με ορισμένους ισάξιους, γιατί χρήμα έχει, θα πάρει χειρότερους.

 

* Έτσι για να στείλει το μήνυμα, αλλά και για να ετοιμάσει το έδαφος για τον επόμενο. Να μην είναι ο πήχης τόσο ψηλά του χρόνου και αναγκαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη ο νέος, που είναι τώρα παλιός. Σε άλλη ομάδα, που κανείς δεν κουνήθηκε παρά τα όργια που νόμιζαν ότι θα κάνει. 

 

* Όπως καταλάβατε, μιλάμε για πέντε ομάδες στο κόλπο, αλλά ποιος να ασχοληθεί; Εδώ έχουμε θέμα Πιτίνο και των δύο που συνέχεια μαλώνουν και έχουν καταστρέψει το ελληνικό μπάσκετ. Άσχετα αν όλα τα παραπάνω απασχολήσουν και την Εθνική μέσω ΕΟΚ σε λίγο καιρό. Το καλοκαίρι, έστω. Τον Σεπτέμβριο, έστω. 

 

* Οι δικοί μας τι κάνουν απέναντι σε όλα αυτά; Τι να κάνουν; Απλά δείτε τι ψήφισαν στην πρόσφατη διαδικασία για τα τηλεοπτικά, όπου ο καθένας κοίταξε την πάρτη του, ιδίως οι αιώνιοι, και ευτυχώς που μίλησαν άλλοι και πήραν δίκαια λεφτά όλοι. 

 

* Έκλεισε ένας προπονητής, που τώρα είναι σε ομάδα, σε μια άλλη ομάδα, σε περίπτωση που έρθει ήττα αύριο ή στους επόμενους αγώνες. Γιατί κάποιοι νομίζουν ότι με 2-3 νίκες σώθηκαν. Δεν είναι έτσι. Θα δούμε πολλά “κουφά” αποτελέσματα. Ήδη μερικά τα είδαμε. Θα δούμε κι άλλα. 

 

* Ήδη οι ομάδες οι περισσότερες και οι παράγοντες τους τα ξέρουν. Άλλωστε κανείς ρεπόρτερ δε μας ενημερώνει για το τι “παίζεται” εδώ και καιρό, για το χοντρό “πέσιμο” που τρώει η ΚΕΔ εδώ και καιρό επίσης, για το τι έγινε τις προάλλες από έναν που τους παίζει για πρωινό και διάφορα άλλα, που δείχνει την γύμνια των δικών μας. 

 

* Δύο δημοσιογράφοι έχουν πόστα στις ομάδες της Θεσσαλονίκης, ή μάλλον τρεις. Ο ένας για αρκετά χρόνια, ο άλλος σκιωδώς. Τώρα φανερά, άλλωστε μόνος του είναι, δεν υπάρχει άλλος για να δεις. Ο τρίτος περιμένει λίγο ακόμη, μέχρι ο κανονικός πρόεδρος αποφασίσει σχετικά, να τον βγάλει προς τα έξω. Τι κοινό έχουν και οι τρεις; Κάποτε ήταν όλοι φίλοι και φοράνε και οι τρεις γυαλιά. 

 

* Αυτά, θα τα ξαναπούμε σύντομα, αύριο παίξτε εκπλήξεις στο κουπόνι… 

 

Τζόζεφ Πούλιτζερ…

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top