Το «Δ. Βικέλας» μετονομάζεται σε «Δημήτρης Γκίμας»

Μετά από διαδικτυακή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ν.Π. «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Βέροιας» αποφασίστηκε να αλλάξει όνομα η σάλα του μέχρι πρότινος «Δ.Βικέλας» (Πρώην ΕΑΚ Μακροχωρίου) για να τιμηθεί ο πρόωρα χαμένος προπονητής του Φίλιππου Βέροιας, στο μπάσκετ, Δημήτρης Γκίμας.

Το γήπεδο χρησιμοποιείται ως έδρα της ομάδας βόλεϊ και ο πρόεδρος του τμήματος, Δημήτρης Πιτούλιας, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι είναι μια σωστή απόφαση και ένας φόρος τιμής για έναν σπουδαίο άνθρωπο. Αναλυτικά δήλωσε για την απόφαση του Δήμου:  

 

«Είναι μία πολύ σωστή απόφαση, ένας ελάχιστος φόρος τιμής για τη μνήμη και την προσφορά του Δημήτρη (σ.σ. Γκίμα), που όλα αυτά τα χρόνια έδωσε τη ζωή του για τον Φίλιππο Βέροιας. Ένας σπουδαίος άνθρωπος και συγχωριανός μου από το Σέλι, ένας ακούραστος «εργάτης» του αθλήματος, που γαλουχήθηκε στο γήπεδο ως αθλητής και αρχηγός στο Φίλιππο Βέροιας και «έγραψε ιστορία» ως προπονητής του συλλόγου ανεβάζοντας για πρώτη φορά την ομάδα στην Α2 κατηγορία. Η απώλειά του βύθισε όχι μόνο την οικογένειά του Φιλίππου Βέροιας, την πόλη μας, αλλά και ολόκληρη την αθλητική κοινότητα της χώρας σε βαρύ πένθος. Θεωρώ ότι το όνομα του Δημήτρη Γκίμα δεν πρέπει να ξεχασθεί ποτέ και με αυτή την απόφαση θα μείνει για πάντα «ζωντανό» στις μνήμες όλων μας…».

 

Η επίσημη μετονομασία, θα γίνει με την διεξαγωγή τουρνουά καλαθοσφαίρισης που θα συνδιοργανώσει το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας με τον ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟ, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ.

Ο Δημήτρης Γκίμας έφυγε από τη ζωή το Μάιο του 2020, σε ηλικία 55 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top