ΠΑΟΚ-Ρούκις: Το ισοζύγιο… αρνητικό τα τελευταία 15 χρόνια

Η σχέση ΠΑΟΚ-ρούκις δεν πρόσφερε τα τελευταία χρόνια και μεγάλες αμφίδρομες επιτυχίες. Σε διάστημα 15 χρόνων μόλις έξι απόφοιτους κολεγίων εμπιστεύτηκε ο Δικέφαλος και γενικώς… το μετάνοιωσε. Η ανάγκη τον… έριξε σε 7ο για την επόμενη περίοδο, με την ελπίδα οτι ο Πόλει του διάσημου UConn θα πάει πολύ καλύτερα από τους περισσότερους προκατόχους του. Μια ματιά στο τι… έφερε ο ΠΑΟΚ απευθείας από κολέγια τα τελευταία 15 χρόνια, πείθει.

 

Ο σούτινγκ γκαρντ Λι Χάμφρι, από τους Φλόριντα Γκέιτορς, πρωταθλητές στο NCAA έφτασε το καλοκαίρι του 2007 με την φήμη σπουδαίου σουτέρ, αλλά γρήγορα σε ένα πολύ προβληματικό ΠΑΟΚ εκείνη την εποχή, απέτυχε. Έφυγε νωρίς και περιπλανήθηκε σε Πολωνία, Γερμανία, G League, Β Γαλλίας, Ουκρανία, Ουγγαρία και Λιθουανία χωρίς ποτέ να διακριθεί.

 

Το 2010 έφτασε από το Μίτσιγκαν ο Ντεσόν Σμις (4άρι 2.03). Έπαιξε τρία ματς και ένα ωραίο πρωί εξαφανίστηκε γιατί δεν μπορούσε να αντέξει το νέο τρόπο ζωής. Η πορεία του σε Π. Ρίκο, Κορέα, Λίβανο, G League, Ισραήλ και Ιταλία από το 2016… αδιάφορη.

 

Το 2013 ήρθε από το Οχάιο ο πόιντ Ντι Τζέι Κούπερ. Έκανε σούπερ χρονιά, κατέριψε το ρεκόρ ασίστ του Γκάλη σε μια σεζόν (από την περίοδο 1991-92) και ενώ φαινόταν οτι το μέλλον άνοιγε μπροστά του, τα μούσκεψε. Ανωριμότητα, μυαλό… λάχανου και πορεία σε Ρωσία, Γαλλία (σε καλές ομάδες), Μεξικό, Ουκρανία, Ισραήλ με τρομερά νούμερα σε ασίστ, αλλά… μέχρι εκεί. Ο πιο ελπιδοφόρος ρούκι που έφερε ο ΠΑΟΚ αυτά τα 15 χρόνια, αλλά και αυτός που απογοήτευσε περισσότερο.

 

Την επόμενη περίοδο κατέφθασε από το Ιντιάνα Στέιτ ο άτσαλος αλλά σκληρός πόιντ γκαρντ Τζέικ Όντουμ. Συμμετείχε στην κορυφαία αμυντικά ομάδα που εμφάνισε ποτέ ο ΠΑΟΚ στην Λίγκα (από το 1992 και μετά), έκανε πολύ καλό 2ο γύρο, βοήθησε στην καλή χημεία εκείνης της ομάδας, αλλά η συνέχεια απογοητευτική. Γερμανία, Τουρκία, Ρωσία, Προμηθέας (αγνώριστος), Ιταλία και τέλος…

 

Το 2016 ήρθε από το γνωστό Πεν Στέιτ ο ράστα Μπράντον Τέιλορ (4άρι 1.98), αλλά απέτυχε παταγωδώς. Αντικαταστάθηκε, με την συνέχεια του συμπαθητική απλά σε Ελβετία, Σουηδία, ενώ ίδια τύχη είχε δύο καλοκαίρια μετά ο Μαλίκ Πόουπ. Τον έφεραν από το Σ. Ντιέγκο Στέιτ για 4-5άρι, ήταν 3-4άρι και σύντομα πήρε το αεροπλάνο της επιστροφής για να κάνει αδιάφορη δουλειά στην Α2 Γερμανίας και στην G League.

 

Last but not least… ο Ελάιτζα Μήτρου Λονγκ. Ήρθε το καλοκαίρι του 2020 από το UNLV με την προοπτική να πάρει κάποια στιγμή Ελληνικό διαβατήριο (δεν το έχει ακόμα και σήμερα), αλλά πάνω που άρχισε να προσαρμόζεται, τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε. Όταν συνήλθε, πήγε στην Σόφια, επέστρεψε Ελλάδα για τον Απόλλωνα Πάτρας και η νέα σεζόν θα τον βρει στην Τουρκική Γιαλόβα.

 

Φυσικά το παρελθόν παρουσίασε σημαντικές επιλογές seniors για τον ΠΑΟΚ. Η συνολική λίστα ενδιαφέρουσα… Το 1986 κατευθείαν από το Πέπερνταιν ο Τζον Κόρφας, το 1988 από το Όμπερν ο Μάικ Τζόουνς, το 1989 ο Άντονι Κουκ από το Αριζόνα, το 1990 ο Ίρβιν Τόμας από το Φλόριντα Στέιτ, από το Σίτον Χολ ο Νικ Κατσίκης και από το Τεμπλ ο δίδυμος αδελφός του Τομ.

 

Το 1995 έρχεται ο Τρέβορ Ράφιν από το Χαβάι, το 1997 ο Ισπανός Ρίκι Περάλ από το Γουέικ Φόρεστ, επτά χρόνια μετά από το Καλιφόρνια ο Ισραηλινός Αμίτ Ταμίρ, το 2005 από το Ουάσιγκτον ο Τσέστερ-Τρε Σίμονς και τέλος το 2006 από το Μέμφις ο Ντάριους Ουάσιγκτον.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top