ΠΑΟΚ: Η (αμυντική) συνταγή δεν αλλάζει στην Πάτρα, ψάχνει καλύτερο ρυθμό

Η αλήθεια είναι οτι ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να μπει στα πλέι οφ χωρίς να επιμείνει στο αμυντικό κομμάτι. Λογικό… 15 μέρες εκτός δράσης απέναντι σε μια πιο ποιοτική και ισορροπημένη ομάδα που είχε ρυθμό από τα τελευταία της ματς στο Γιούροκαπ.

 

Με αυτή την λογική (έμφαση στην πίεση στην άμυνα) ο Δικέφαλος κατάφερε να περιορίσει τον Προμηθέα σε μεγάλα κομμάτια του παιχνιδιού. Οι Πατρινοί ήλεξγαν το παιχνίδι για ένα τρίλεπτο στο τέλος της 3ης περιόδου και για ένα δίλεπτο στο τέλος του ματς. Το οτι ο ΠΑΟΚ άφησε τον Προμηθέα να κυριαρχήσει για ένα 5λεπτο, είναι κρέντιτ. Και ας κινδύνεψε στο τέλος. Όσοι πιστεύουν οτι η πόλη (!) ΠΑΟΚ θα κερδίζει χαλαρά και με άνεση το χωριό (!) Προμηθέα ας γυρίσουν πλευρό και ας ασχοληθούν με την κηπουρική, ειδικά τώρα που εδραιώνεται η άνοιξη.

 

 

Ο Προμηθέας δυσκολεύτηκε αρκετά στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και μόνο περιφερειακά και ειδικά στο τέλος κατάφερε να λειτουργήσει πάνω από το μέσο όρο του. Τα 19.4/37.8 δίποντα ανά αγώνα στη κανονική περίοδο έγιναν στο Παλατάκι 17/41, οι Πατρινοί εκτέλεσαν 4.7 βολές λιγότερες και απλά βρήκαν στην απελπισία περισσότερα τρίποντα (10/25 έναντι 7.6/23.9 του μέσου όρου τους). Για αυτό και ανέβηκαν σε τελικές πάσες (20 έναντι 16.7) μένοντας όμως σταθεροί στα ριμπάουντ, κάτι που δεν τους βοήθησε στην έξαρση του ΠΑΟΚ σε αυτό το κομμάτι.

 

 

Από τη πλευρά του ο ΠΑΟΚ υστέρησε και μάλιστα σε επικίνδυνο τόνο στα τρίποντα. Εκτέλεση με άγχος… Από τα 10.7/29.4 μέσο όρο στην κανονική περίοδο στα 6/27 χθες… Πάντως αυτό δεν κόστισε στο τέλος, αφού η ομάδα πήρε +12.7 ριμπάουντ από το μέσο όρο του, έδωσε +5.3 ασίστ και έκανε -1 λάθος. Και φυσικά πλην του εκρηκτικού Ρένφρο ήταν καθοριστική η παρουσία του Σαλούστρου (και μάλιστα μετά από σημαντική αποχή) και στα δύο κομμάτια του παρκέ. Ουσιαστικά αυτός ήταν το κλειδί της αμυντικής ισορροπίας της ομάδας και παρά το οτι κουράστηκε (λόγω αποχής) στο τέλος (όπως και οι συμπαίκτες του), δεν ήταν αυτή η αιτία για τα τρίποντα απελπισίας των Πατρινών.

 

Η αποστολή του ΠΑΟΚ αναχωρεί αύριο το μεσημέρι για την Πάτρα, ο Τακιανός εξέφρασε την ελπίδα οτι δεν θα χρειαστεί 3ο ματς στην Θεσσαλονίκη, αλλά ακόμα ο Δικέφαλος δεν βρίσκεται στο επίπεδο που θα του επιτρέψει ανά πάσα στιγμή να περνά από κάθε δυνατή έδρα. Ανταγωνιστικός πρέπει να είναι, να διεκδικήσει το ματς και ανάλογα να το πάει μέχρι τέλος, ή αν βλέπει οτι δεν του βγαίνει, να κάνει συντήρηση για ανάσες.

 

Σε κάθε περίπτωση όμως ο ΠΑΟΚ είναι απαραίτητο να αρχίσει και να τελειώσει το ματς με τη λογική του χθεσινού. Πιεστική άμυνα, κυνηγητό, καλύψεις (περισσότερη προσοχή στον Κοντίτ) και προσπάθεια να βγει ο Προμηθέας από τα στάνταρτ του και να αγχωθεί με το φόβο του “σκουπίσματος”. Αν παράλληλα και οι παίκτες βρουν ρυθμό και σουτάρουν  καλύτερα, όλα μπορούν να εξελιχθούν ευνοϊκά.  Διαφορετικά μπορεί και να επαναληφθεί το σοκ της πρεμιέρας του Τακιανού…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top