Οι “Dubs” δεν είχαν όρεξη για…αστεία. Η ομάδα του Στιβ Κερ έδειξε στους Νάγκετς ότι δεν σκοπεύει να χάσει την πρωτιά της Δύσης για δεύτερη σερί χρονιά, κερδίζοντας τους πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 116-102.
Μέχρι και το +30 (105-75) έφτασαν οι πολεμιστές στο ξεκίνημα της τετάρτης περιόδου, κάνοντας το 3-1 στην σειρά με τους Νάγκετς.
Πλέον με 3 νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο θα βρεθεί στην κορυφή της Δυτικής περιφέρειας, ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν οι “σβόλοι”.
Για τους νικητές 28 πόντους είχε ο Κάζινς, ενώ για τους Νάγκετς πέρα του Μάρει (17π.) δεν ξεχώρισε κάποιος άλλος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι με διπλή τεχνική ποινή αποβλήθηκε ο Κέβιν Ντουράντ.
Ιστορία έγραψε για μια ακόμη φορά ο Russel Westbrook! Ο MVP του 2017 όχι απλά έκανε triple double, αλλά τα κατάφερε έχοντας τουλάχιστον 20 πόντους, ριμπάουντ και ασίστ με 20/20/21.
Κάτι τέτοιο τελευταία φορά είχε συμβεί από τον 1968 με τον μεγάλο Τσάμπερλειν να είναι ο τελευταίος που το κατάφερε.
Στο αγωνιστικό, οι Θάντερ κέρδισαν εύκολα με σκοιρ 119-103 τους Λέικερς, προσπαθώντας να πετύχουν ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην δυτική περιφέρεια.
Εκτός του Γουέστμπρουκ ο Γκαρντ είχε 22 πόντους και ο Τζορτζ 18, ενώ για την ομάδα του Ουόλτον ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ είχε 23 πόντους.
Οι Σπερς έπαιξαν με την φωτιά αλλά δεν κάηκαν, Η ομάδα του Σαν Αντόνιο έβλεπε τους Χοκς να είναι μόλις μια κατοχή πίσω, αλλά τελικά κατάφεραν να πάρουν την νίκη.
Για τα “σπιρούνια” ο Ντεμάρ Ντερόζαν είχε 29 πόντους 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ, με τον Γουάιτ να έχει 23 πόντους και τον Φορμπς άλλους 19.
Όσο για τους Χοκς, κορυφαίος ήταν ο Μπέιζμορ με 26 πόντους, με τον Γιανγκ να μένει στους 15 με 5/15 σουτ και 6 ασίστ.
Το καλύτερο finish θέλουν να κάνουν οι Ρόκετς και δείχνουν να τα καταφέρνουν. Η ομάδα του Ντ’Αντόνι με τον Χάρντεν να έχει 36 πόντους και δέκα ασίστ δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Sacramento.
Οι Κινγκς έμειναν πίσω από νωρίς, γνωρίζοντας την ήττα με 130-105, ένα σκορ που λέει την αλήθεια για το τι συνέβη.
Για τους νικητές πέρα από τον Χάρντεν οι Έρικ Γκόρντον και Ντάνουελ Χάουζ πρόσφεραν από 19 πόντους. Για τους Βασιλιάδες πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπάντι Χιλντ με 20.